Lukijalta: Tuntuu mukavalta lounastaa ja kahvitella ravintolassa, jossa asiakkaan ei tarvitse kuskailla astioita

Asiakkaan arvostaminen ilahdutti euralaisravintolassa käynyttä kirjoittajaa. Anssi Autere

”Arvoisa asiakas. Olet yrityksemme tärkein henkilö, jätäthän astiat pöytään ja siivoamisen meidän huoleksemme. Kiitos!!”

Uskomatonta, mutta totta! Tällainen ohjetaulu on ripustettu Eurassa sijaitsevan ravintola Roosan seinälle. Poikkesimme matkalla Suomen suvessa lounaalle kyseiseen harvinaisuuteen.

Tässä mielestäni kulkee raja kuppilan eli työmaaruokalan ja ravintolan välillä.

Tuntuu tavattoman mukavalta lounastaa ja kahvitella ravintolassa, jossa asiakas voi keskittyä herkutteluun ja että hänen ei tarvitse kuskailla astioita ympäri salia.

Henkilökunta pyyhki myös pöydät siisteiksi ja näin ollen seuraavan asiakkaan on mukava tulla aterialle puhtaaseen pöytään.

Toiseen ääripäähän olen törmännyt Lahti-nimisessä kaupungissa, jossa ”tarjoilija” opastaa asiakasta viemään astiat oikeaan paikkaan.

On myös masentavaa katsella, kun rollaattorilla liikkuva asiakas taiteilee astioineen ympäri salia. Ei elettäkään, että henkilökunta rientäisi auttamaan ja/tai palvelemaan.

Kaiken kukkuraksi jo ovelta saa laiskahkon tervehdyksen lisäksi kuulla käskyn: ”Tänne voi maksaa.”

Seuraava kehityksen/tehostuksen vaihe lienee se, että asiakkaan pitää myös tiskata käyttämänsä astiat ja pyyhkiäkin pöytä, jotta henkilökunnan rakennekynnet eivät vahingoittuisi!

Teen työn mielelläni, mutta tietysti laskutan tekemästäni työstä.

Ensimmäinen askel ravintolapalvelun maailmaan on, että kuppila poistaa keräilyvaunut ja Astiat tänne -kyltit salista.

Totuuden nimissä pitää todeta, että Päijät-Hämeessä on myös hyvän palvelun ravintoloita, joiden asiakkaaksi olenkin siirtynyt. On hienoa, että on kilpailua ja tämän johdosta on asiakkaalle mukavasti tarjolla vaihtoehtoja.

Mainitsemassani Roosa-ravintolassa lounaan hinta on täsmälleen sama kuin näissä opastetuissa kuppiloissa. On siis kyse yrittäjän asenteesta!

Tietysti annoimmekehut ravintolan henkilökunnalle ja palaamme ravintoaan takaisin aivan varmasti jonakin päivänä, kunhan Länsi-Suomessa matkailemme.

Ystäville suosittelemme ravintolaa. Halpaa mainosta, jota toivoisi muidenkin alan yrittäjien soveltavan.

Anssi Autere

Orimattila

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Hollolalainen lentopalloseura Salpis joutui petoksen uhriksi, mutta pelasti seuran varat nopealla reagoinnilla
 2. Lahtelaisfirma antoi työntekijälle potkut ennen ensimmäistäkään työvuoroa – lasku lähes kahden vuoden palkkaa vastaava summa
 3. Lahtelainen Liisa Heikkinen kuntoutti itsensä fibromyalgiasta ja tarjoaa nyt vertaistukea kohtalotovereilleen – "Täytyy pitää itsestään huolta, ei itsekkäästi, mutta asettamalla myös rajoja"
 4. Venevarkaudet ovat lisääntyneet Päijät-Hämeessä: veneitä ja niiden osia varastetaan omaan käyttöön ja kaupattavaksi, myös rajojen taakse viedään tavaraa
 5. Yön uutiskooste : Suomalaismies on kuollut sukellusonnettomuudessa Norjassa
 6. Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo
 7. Ammattiliittojen kanneoikeus saa kannatusta – keskusta ei aja alipalkkauksen kriminalisointia
 8. Seksuaalirikoksista tuomittu mies vaati uhrilleen rangaistusta palturin puhumisesta poliisille
 9. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 10. Pääkirjoitus: Ajamisen verotus saa kannatusta – hankintaveroa haluttaisiin alentaa
 11. Kuvataiteilija Matti Koskela piti omia yksityisnäyttelyitä ja opetti jopa laskettelua – hänet muistetaan Lahdessa muun muassa näistä julkisista teoksista
 12. Päijät-Hämeessä todettu kolme uutta koronavirustartuntaa
 13. Kauden avauspisteen napannut FC Lahti petrasi puolustuspeliään SJK:n isäntänä – "Tietyt pelaajavalinnat olivat puhtaasti taktisia"
 14. Henkilöauto tuhoutui pahasti tulipalossa Lahden Kilpiäisissä
 15. Poliisi otti Nastola-operaatiossa kiinni kaksi tapon yrityksestä epäiltyä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.