Näppis: Mitä yhteistä on Kairon rautatieasemalla ja Lahden matkakeskuksella? Kun juna tulee, niin pihalla on täydellinen kaaos

Mitä yhteistä on Kairon rautatieasemalla ja Lahden matkakeskuksella? Kun juna tulee, niin pihalla on täydellinen kaaos. Tosin Kairossa on tuhansia autoja ja Lahdessa muutama kymmenen. Meininki on kuitenkin aivan sama. Töötti soi ja matkustajat poukkoilevat henkensä kaupalla. Siinä on tulevan ympäristöpääkaupungin suunnittelun kukkanen! Autot pois ja polkupyörät tilalle on tietenkin ratkaisu ongelmaan.

Sillee niinku toi puhe- ja esiintymiskoulutus tulis ottaa niinku koulun oppiaineeksi ihan niinku sillee pikaisesti.

Käyttääkö koiranomistajat koiraansa tarpeillaan omalla postilaatikollaan? Ainakin naapureiden laatikot kelpaa.

Ministereille Marin ja Haavisto. Suomi jäi junasta. Kiinassa toimivaa luotijunaverkostoa on noin 30 000 kilometriä. Kasvattaa vaikutusvaltaansa Afrikassa rakentamalla nopeita väyliä. Voisimmeko lopettaa kiinalaisen vaikutusvallan tukemisen Afrikassa ja keskittyä omiin strategisen mittaluokan investointeihin.

Kansanedustaja on pilkannut kansanryhmiä facessa. Kyllä tästä nyt ollaan hissukseen. Jos/kun tietyn ryhmän kansanedustaja teki saman, niin johan nousee älämölö! Ei ole yhdenvertaista, ei.

Hyvät toimittajat, kysykää nyt kiireesti Lahti Aquasta ajankohtaista tilannetta koskien pullottamon käynnistämistä. Eikö kaupunginvaltuustoa asia kiinnosta?

Mun seinänaapurille ei mene perille yksinkertainen viesti, että ikkunasta roikkuvan tupakanpolttajan savu tulee asuntoihin. Sulkee ikkunan, kun sanon.

Pääkirjoitus 23.7., saisiko tulkkausapua? Tavallinen rytysakki ei ymmärrä, mitä on eksistentiaalinen kriisi.

Älkää sortuko pankkien houkutuksiin, rahastosalkkuihin. Salkuista rahastetaan maksuja. Säästäkää rahaa 0,05 matalakorkoiselle pankkitille. Pääoma silloin turvallisesti talletettuna.

Intian yhden isoimman kaupungin 500 miljoonaa savuttavaa mopoa saastuttaa enemmän kun koko Suomi yhteensä.

Leirilaakson kirjoitus ESS 23.7. oli täyttä asiaa. Kaupungin omalla käytännön toiminnalla tulisi näyttää esimerkkiä ympäristöystävällisestä toiminnasta. Joka käänteessä. Aika hyvin on vaiettu siitä, että kaupungissamme edelleen pörrää vanhoja LSL:n busseja valepukuun maalattuina, bussien kiertäminen torin kautta ja siellä jopa 5–10 minuutin tyhjäkäynnit eivät kyllä kuuluisi lainkaan viherkaupungin arkeen. Sentään vanhan linja-autoaseman liikennejärjestelyissä lopulta päästiin vihreähköön aaltoon, mutta edelleen löytyy lukuisia reittivälejä, joiden liikennevaloja tulisi säätää liikenteen päästöjen vähentämiseksi.

Miksi Laura Huhtasaari ei joutunut eroamaan perussuomalaisista, vaikka jäi kiinni häpeällisestä gradunsa plagioinnista?

Koira on monen meidän vanhemman ihmisen ainut seuralainen, jolle puhun. Ei sinullakaan (koiravihaaja) ole aikaa käydä juttelemassa. Ei minun eläke riitä edes mielenterv. lääkkeisiin saati koiraveroon. Mieti, mistä puhut. Koira on monen terapeutti ja liikuttaja.

Uusia nopeita ratoja? Paras olisi Lahti–Heinola–Mikkeli! Huima ajansäästö Pohjois-Savoon. T. Hopsu

Kerrostalojen yhteisistä saunatiloista saa herkästi tarttuvan, mädältä lemuavan varpaanvälisienen ja varpaankynnet tuhoavan kynsisilsan. On myös mahdollisuus saada kihomatotartunta kosteista tiloista.

Rehula voisi kokeilla aktiivimallia sopeutuseläkkeen sijasta, niin tietäisi, miltä kansalaisista tuntuu. Ei tainnut 30 hengen vaalikahvit riittää valintaan!

Asiantuntija sanoo viisaasti: tänä päivänä koiria inhimillistetään liikaa, pitäisi muistaa, että koira on eläin. Anteeksi koiranomistajat, etten kuolaa eläintenne perään. Minulla on perhe ja läheiset, joille jaan hellyyttäni. En silti vihaa koiria, ihmettelen vain.

Älkää myykö PHP:n puhelinosaketta, koska sijoitusfirma ostaa niitä. Ei ne ostaisi, ellei ne nousisi. PHP:n arvo nousee jatkuvasti.

Vanhukset, lapset terveydenhoidossa säästetään ja vähennetään palveluja, mutta muualta tulleita hyysätään. Hoidetaan ensin omat asiat kuntoon.

Hidasta Vääksyntietä ajavat, tehkää nyt kansalaisaloite uudesta tiestä Tuhkamäen itäpuolelle. Paikka on jo merkitty karttaan, tarvitaan vain aloite. Rinne haluaa työllisyyskohteita ja rahaa kuulema on.

Testit eivät näytä. Käytännöksi tarvitaan 2 homekoiraa. Kansalaisaloite tai STM/WHO. Rahasto.

Suomessa on tällä hetkellä syvä juopa punavihermedian ja kansalaisten mielipiteiden välillä. Punavihermedia koettaa kaiken keinoin vaikuttaa kansalaisten mielipiteisiin. Ei suomalaiset kuitenkaan ihan noin ole ohjailtavissa.

Älkää hollolaiset huoliko näistä hieman enemmän alkoholia Prisman nurkilla nauttivista. Ministeri Pekonen lupasi, että positiivisen kannustuksen myötä nämäkin työttömät ovat kohta koulun penkillä opiskelemassa uuteen ammattiin. Katsotaan vastaako ministeri huutoonsa porkkanoiden tehosta vai jatkuuko Rinteen hallituksen tyhjien lupausten linja.

Vietiin kaksi jakkaraa puistikkoon, penkkejä ei missään, toinen rikottiin heti ja toinen hävisi se sileän. Tekijät tiedossa. Kyllä voi ihmiset olla ilkeitä. Niin kuin se olisi heiltä pois, jos haluaa nauttia tästä lyhyestä suven ajasta.

Työttömällä ei ole varaa tehdä lapsia. Töitä ei ole, ja siitä rangaistaan aktiivimallilla. Älkää ihmetelkö miksi kantaväestön syntyvyys laskussa.

Intialla on varaa laittaa taivaan tuuliin rutosti rupioita.

Merrasjärvellä on kyltti: koirien uittaminen kielletty. Sehän ei kaikkia koiria koske...

Torilla rouvashenkilö ostaa nuorelta myyjältä mustikoita rasian ja pyytää myös muutamia mansikoita lisäksi. Ilmaiseksiko nykyään mansikat pitäisi saada? Suretti kiltin myyjän takia, joka tietysti teki työtä käskettyä ja mustikat saivat monta suurta mansikkaa seurakseen. Itse olen kai ollut hölmö, kun olen ihan ostanut mansikat erikseen.

Leena. Tekstisi (ESS 23.7) oli ihanan lämmin ja liikuttava. Kuvaus kuin lumoavasta elämästä luonnon ihmeellisyyden ja värikylläisyyden keskellä. Mutta. Yksin. Sinä olet ollut vahva ja sinä olet edelleen vahva! Teitä/meitä/heitä on paljon. Katsokaa ympärillenne. Astukaa ulos kuplastanne. Tuolla/tuossa on toinen suomalainen. Yksinäinen, kanssakansalainen.

Kun juot, viinaa syytä itseäsi. Kun otat pikavippejä ja velkaannut, syytä itseäsi. Jokainen elää omaa elämää eikä toisen elämää voi elää. Onko se niin vaikea tajuta?

Jos tiedät, missä on liike, josta voi ostaa miesten alushousuja, joissa on sepalus, niin kertoisitko muillekin. Tiedosta kiitollinen.

Mikä mätä on miesten korvien välissä? Mikä sieni siellä kasvaa? Elä omaa elämääsi ja syytä omista virheistäsi itseäsi.

Mikä hiilijalanjälki megakonserteilla ja moottoriurheilulla?

Maailmassa monta ihmeellistä asiaa, se hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa.

Työtätekevien matkantekoa hidastetettu ja vaikeutettu kiitettävästi, vastaavasti oleskelijoille ja narkomaaneille ihanteelliset paikat keskustaan. Hyvä Lahti huumepääkaupunki.

Orja työ on lopetettu yli 100 vuotta sitten Mitä on kiky?

Olen samaa mieltä koirista Loka Laitisen kanssa, kun hän totesi aikoja sitten: "En voi ymmärtää ihmisiä, jotka haluavat kulkea pitkin katuja ja puistoja ja tuijotella narun päässä killittävää persereikää."

"Tasapuolisesti kaikkia kohteleva Yle-veron kaltainen lemmikkivero"! Maksakoon vain lemmikkien omistajat puudeleistaan veroa.

Eläkeläisten veroista saan käteeni 1 350 ja maksan veroa 20 prosenttia. Erityisiä vähennyksiä ei ole. Revi siitä.

Miksi ihmeessä yhteiskunnan isoista, kaikkia kansalaisia koskevista asioista ei osata kertoa suoraan päättäjille. Näppiksessä huutelu on yhtä tyhjän kanssa. Monta viestiä ministereille=joukkovoima,yes.

Koko aikuisikänäni (76 v) en muista nähneeni Asikkalan hautausmaata näin huonosti hoidettuna kuin tänä kesänä.

Vaippavero lapsiperheille, niin maapallo ei huku vaippavuoriin. Muovivero jokaiselle, niin meret/järvet sekä niiden eläimet eivät kuole muovin alle.

Tasapuolisesti kaikkia kohteleva Yle-veron kaltainen lemmikkivero. Pidätetään verotuksen yhteydessä tulojen mukaan, eikä kenenkään enää tarvitse olla kateellinen toisten lemmikeistä. Samalla tulee verotettua kissat, akvaariokalat, koirat, siipiveikot yms.

Neuvostoliitossa pohdittiin 1991 Karjalan myymistä salaisesti Suomelle. Miksi Mauno Koivisto ei ottanut asiaan kantaa?

Lipponen ja sen ns hallitus on edelleen eläkeläisten ikuinen vihollinen!

Opettajien loma ja liksa taas jonkun hölmön mielenkiinnon kohteena.

Miten olisi kulttuurivero? Sählyvero, festivaalivero, jääkkiekkovero, purjevenevero ja golfvero? Koiraverolle ehdoton ei!

Minäkin ihmettelen sitä, että suomalainen mies on nykyään kuin roskakorista nostettu.

Luuletko, että ne 50 milj. menisi todella vanhuksille ja vammaisille? Ne menisi ulkomailla ja Suomessa elätettäville vetelyksille. Olet todella naiivi, jos luulet muuta.

Todella viisaat lakien laatijat! Järkeä teille tai alkakaa roudata monisairaita ja jalattomia vanhuksia passikuviin ja poliisille henkilökorttia varten kymmenien kilometrien päästä. Vaippavaraus, oksennuspussi ja eväät mukaan. Lakimuutos ja äkkiä! Vanhusten nöyryyttämistä ja rahastusta. Onko hyvä mieli?

Näppis pelkkää koiravainoa täynnä. Eikö muita juttuja riitä? Pienet on ihmisen murheet.

Kyllä kuvien käyttäminen maalitauluina on pikkupullaa, ja vain härskiä huumoria, verrattuna vihervasemmiston aseellisen siiven (Antifa) autonpolttoihin. Jostain kumman (...) syystä media ei niillä repostele.

Olispa vieläkin pientalojen tilalla se hyvä pelikenttä, korisalueet, talvella luistelut! Nyyh.

Teetpä niin tai näin, aina joku ärsyyntyy!

Yksinäisyydestä on tullut kansantauti, sitä on kaikissa ikäryhmissä.

Ehdotan kampanjaa "Pidä Lahti siistinä". Ei ole vaikea korjata koiransa jätökset puistosta jos yhtään osaa ajatella yleistä viihtyvyyttä. Toivoisinkin sellaisen koiranomistajan, joka laiskuuttaan ei koiransa jätöksiä siivoa, astuvan oman koiransa kakkaan. Kenkien putsaamisen sijasta kakkojen kerääminen on helppoa hommaa. Kuljen päivittäin koirani kanssa Erkon puistossa ja siivoan jätökset pois, usein poimin vieraankin koiran jätökset ja mielessäni kiroan omistajat, onhan puistossa nimittäin myös ilmaiset pussit tarjolla. Yleensä nostan myös ihmisten jättämiä roskia roskikseen, ottaa niin aivoon kun ei ajatella yleistä viihtyvyyttä. Ja voisihan roskaamisesta alkaa vaikka sakottamaan, kuten väärin parkkeeramisesta tai ylinopeudesta. Vuorikadun nopeusrajoitusta olisi hyvä alentaa kansakoulun kohdalla ennenkuin joku jää auton alle,

Järkyttävää katseltavaa Kuhnurien peli Vepsua vastaan 80 plus minuuteilla. Tämä vartin IS-tv:n katselukokemus riitti nyt sitten tältä kaudelta vallan mainiosti mustapaitojen osalta. Ei kannata mennä katsomoon lisää mieltään pahoittamaan ja lisäksi kuuntelemaan "tämän kulman tarjoaa firma XX" -joutavuuksia. Fudiskulttuuri, missä olet?

Suomessa noin miljoona venettä, vesiskootteria ym, ja tähän mottoripyörät päälle. Näille kaikille vuosittainen vero kuten autoille! Samalla myös katsastusvelvollisuus moottoripyörille.

Luin Suomen eurooppaministerin haastattelun (ESS 21.07.19) jäin ihmettelemään kohtaa, jossa kerrotaan EU:n budjetista näin: "Siinä on Suomellakin isot asiat kyseessä, vaikka emme omaa etua ajakaan." Saisinko tarkennuksen, miksi ei Suomen etua ajeta, siellähän juuri pitäisi ajaa maamme etua.

Kyllä kansanedustaja Rami Lehto ymmärtää palkan tärkeyden, kun hyväksyi Lahti Energian johtajalle pienen palkankorotuksen!

Elämä on paljon helpompaa ilman weisbuukkia, vitteriä ja muita hömppiä. Kokeilkaa vaikka kk ajan olla kertomatta maailmalle kaikki tekemiset. Ei kiinnosta nyt eikä tulevaisuudessa. T. Nokia 3310

Vaarallinen yhtälö, kaksi naista tai useampi autolla liikenteessä. Ovat vaaraksi itselleen ja kanssakulkijoille.

Hei naiset! Siinä vaiheessa kun alkaa jalkoväliä kutittaa ja hajotatte perheemme, etsikää varakas mies. Lapsienne lisääntyessä, entinen mies ei ole elatusvelvollinen uuden miehen lapsille.

Työttömyys ei häviä työttömyyskorvausten lopettamisella. Sen sijaan sairausajan palkkojen maksaminen kun lopetettaisiin, niin vähenisi työttömyys merkittävästi. Lisäksi tapahtuisi yleinen terveydentilan kohentuminen työläisväestön keskuudessa.

Opettajien suuret tulot, pitkät lomat, lyhyet päivät ja kevyt työ. Salli mun nauraa. Tervetuloa kokeilemaan tätä helppoa ja kadehdittua hommaa! T. Ope, joka on ihan vakavasti miettinyt alan vaihtoa.

Elonheimon kirjoituksesta su 21. 7. selviää kuinka eläkeläisiä on viety kuin pässiä narusta yli 20 vuotta Lipposen demarihallituksen taitetun indeksin takia. Ei taida Rinteen 50 euroa lyhentää pienellä eläkk. kituuttavien leipäjonoja. Taitaa mennä uusi hallitus harakoille ja vieriä rinnettä alas.

Että koiria pitäisi verottaa? Jos alettaisiin verottaa ynseitä Lahden kansalaisia. Ulkopuoliset näkevät tämän heti. Tämä on se kaupunki, jonka ne unohtivat pommittaa.

Muistakaahan, ei jätetä karvaisia ystäviämme kuumilla keleillä autoon. Vaikka auto olisi viileä, kun jätät parkkiin, se ei pysy viileänä. Ei edes varjossa!

On rikos jättää eläin kuumaan autoon. Ja jos sivullisena huomaat tällaista, kysy esimerkiksi ohjeita hätäkeskuksesta!

Kiitos Heikki Elonheimolle eläkeläisten verotiedoista. Jos keskiverto eläkeläinen saa käteen 1 500 euroa, on hän maksanut veroa 14,5 prosenttia. Mutta jos saa käteen 2 000 e, on veroprosentti 28. Miten tämä on selitettävissä?

Kuuma ilma, ikkunat pidettävä auki. Ulkona tyyntyy ja palattiin entiseen = savupiipusta tupruaa "myrkkyä" ja karmea katku, joka leijuu alueella pitkään.

Vanhan puukirkon historiasta kertova kesäteatteri aivan mahtava, kiitos. Ainut asia mikä häiritsi oli se, että takarivistä ei nähnyt mitään. Seisomaan oli noustava, että jotain näkisi, äänentoisto hyvä. Puvut ja kampaukset ajan henkeen kuuluvat, vain yhden rouvan tummanpunainen huulipuna pisti silmään.

Hellettä, hellettä,metsäpalovaroitusta. Missähän vaiheessa Lahti Aqua/Lahden päättäjät ymmärtää tulleensa höynäytetyksi. Ei olisi kannattanut tehdä vesikauppoja. Jos ei sada, ei pohjavedetkään lisäänny.

Postikonttorit takaisin!

Etusivun luontokuvat ihan mukavia, esim. käpytikka. Mutta se naivi mietelause ei. Sen paikalla voisi olla vaikka sääennuste sille päivälle.

Ilmastoahdistuneet nuoret innokkaasti rippileireilevät kaukana ulkomailla?

Rehula – jos työt tehty huonosti, kukaan ei saa jatkaa. Pelkkää sanahelinää kaikki eduskuntakautesi. Katse peiliin ja poistu taakse.

Onpa Lahen Aleksilla erittäin kauniit kukkaistutukset näin heinolalaisen silmin katsottuna!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu