Lukijalta: Ehdotus asumisen ajokortista ehtoineen oli erinomainen

En lue yleensä kolumneja, joiden otsikot ilmoittavat sen kertovan jostakin tylsästä arkipäivän jokapäiväisyydestä. Poikkeuksellinen otsikko ja ajankohtainen aihe saavat kuitenkin minut silloin tällöin kolumnin lukijaksi, kuten 15.6.

Kiitos Ruska Paronen. Kirjoitus oli aivan loistava ja kuvauksellinen sisällöltään. Lisäksi se on hyvin aikaan liittyvä. Tästä aiheestahan paljon kirjoitetaan muun muassa -palstalla.

Kuvauksellinen teksti veti lukijan hyvin mukaansa kaikkine esimerkkeineen. Kolumnissa ei ollut yhtään tyhjää tekstiä, vaan kaikki oli täyttä asiaa. Kerta kaikkiaan loistavaa jutun juoksutusta. Sitä paitsi – tuo ehdotus asumisen ajokortista ehtoineen oli erinomainen.

Itselleni aihe oli myös ajankohtainen, koska seinän takaa olen joutunut osallistumaan erilaisten venäläisten asukkaiden vaientamiseen ja karkottamiseen taloyhtiöstä. Yläkerrasta joutui juuri lähtemään seitsemänhenkinen perhe, koska he eivät ohjeista ja varoituksista huolimatta sopeutuneet kerrostaloasumiseen.

Tekivät jopa poliisille ilmoituksen, että heitä häiritsijöitä häiritään. Poliisi kuuli heitä ja lopetti tutkinnan alkuunsa. Ilmeisesti vuokraisäntä kyllästyi, ja sanoi vuokrasuhteen irti, koska joutui vuokralaistensa aiheuttaman häirinnän osaselvittelijäksi.

Kerrostaloon sopeutumattomuus ei suinkaan ole etnoilmiö, vaan väitän, että suomalaisten häiriköinti on lisääntynyt viime vuosikymmeninä. Eivät yksin ryyppyveikot ja -siskot ja riitelijät, vaan aivan "tavalliset" asujat, jotka eivät halua ottaa huomioon muita ihmisiä ympärillään. Elävät kuin pellossa, kuten suomalainen sananlasku sanoo.

Ilmeisesti yleinen lisääntyvä levottomuus on kansantauti, joka leviää entistä laajemmin ja nopeammin. Rokotetta ei ole vielä keksitty.

Tähän liittyy myös toinen ajan ilmiö, eli nämä kaljupäämiehet ja tuulitukkanaiset, jotka menevät pihalla huomaamatta, tervehtimättä ja vastaamatta tervehdykseen.

Minusta oli jopa huvittavaa, kun Näppituntumalla vaadittiin, että pitäisi saada kulkea pihalla rauhassa ilman, että häiritään tervehtimällä. Tämä tietenkin saattoi olla pilateksti, mutta kuitenkin osuva.

Kiitos siis, Ruska Paronen, onnistuneesta otsikoinnista, loistavasta sisällöstä ja kuvauksellisesta tekstistä sekä rakentavasta ehdotuksesta!

Lisää näistä levottomista kaivataan tekstejä! Psykologilla olisi varmasti asiaa asiasta. Minulla on arvosana jopa eläinpsykologiasta, mutta sekään ei oikein sovellu näihin metelöitsijöihin.

Lasse Koskinen

Lahden kaupunginvaltuutettu, maakuntavaltuutettu (ps.)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 2. Lahtelainen kuvataiteilija Matti Koskela on kuollut
 3. Katumaasturia kuljettanut päihtynyt mies kolaroi ensin Lahdessa, jäi poliisin haaviin tuntia myöhemmin Asikkalassa
 4. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa
 5. Suomessa kolme uutta koronavirustartuntaa
 6. Koronavirus vei melkein perheenisä Jukka Pylvänäisen hengen – "Tauti on opettanut elämän arvoa"
 7. Poliisilla iso operaatio Lahdessa – ei aiheuttanut vaaraa sivullisille
 8. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 9. Näppis: Miten turisti osaa tulla Lahden keskustaan?
 10. Kreikasta siirretty Suomeen 49 pakolaislasta ilman huoltajaa
 11. Lahtelainen Mimmi Vepsäläinen toivoi jo kymmenvuotiaana, että voisi tanssia koko ikänsä – kolmessa maassa opiskellut tanssija asuu taas kotikaupungissaan
 12. Oletko kokenut taloudellista väkivaltaa? Kerro kokemuksistasi verkkokyselyssä
 13. Ei tullutkaan peruspuujalka, vaan kolme leikkausta ja pysäyttäviä uutisia lääkäriltä, nyt Mikko Viitikko suitsuttaa fyssaria: "Saan olla kiitollinen, että hän otti asian vakavasti"
 14. Lahden peräkonttikirppiksellä vanha tavara pääsee kiertoon – "Vierailu on meille jo itsestäänselvyys"
 15. FC Lahti keskeyttää oheismyynnin – SJK-pelissä ei ole kioskitoimintaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.