Lukijalta: Onko Ylen tarkoitus levittää kristittyjen vastaista asennetta?

Yle Radio 1:n Kulttuuriykkösessä perjantaina 7.6. keskusteltiin muun muassa kristillisyyden näkymisestä suomalaisessa kulttuurissa. Yksi ohjelman vakiokeskustelijoista, kosmologi Kari Enqvist toi esiin, että Suomi maallistuu vauhdilla. Tosin se tapahtuu hiukan jälkijunassa verrattuna muuhun Länsi-Eurooppaan.

Monet ihmiset eivät välitä evankelisluterilaisen kirkon viestittämästä kristinuskon sanomasta. Se johtaa puolestaan kirkosta eroamiseen, eikä lapsille anneta kristillistä kastetta.

Enqvist teki johtopäätöksen: on mahdollista, että kirkko tulee entistä taantumuksellisemmaksi. Kun liberaalisti ajattelevat jättävät kirkon, sinne jää ”hyvin niinku tiukkapipoiset ihmiset”.

Ja vielä suoraa lainausta Enqvistiltä, joka hahmotteli mahdollista skenaariota: ”Kristillisyys jää sitten jonkun ydinjoukon vähän niin kuin semmoisen SS:n harteille.” Tämä luonnehdinta kirvoitti äänekkään hyväksyvän naurun muissa keskustelijoissa.

Olen melko ahkera Ylen ohjelmien kuuntelija. Kulttuuriykkönen ei ole Ylen ainoa ohjelma, jossa ilmeisen selvästi raamattu-uskovaiset kristityt leimataan.

Olisipa mukavaa sanan- ja ilmaisuvapauden merkeissä kuulla Yleltä ohjelmia, jossa nämä leimatut kristityt voisivat itse tuoda näkemyksiään tiettäväksi.

Kuinkahan äänekkäästi sosiaalinen media lähtisi räkyttämään, sylkemään ja halventamaan kristittyjä, jotka antaisivat samanlaisen täyslaidallisen kuin Enqvist tämän tästä uskovia kohtaan?

Oletteko muuten kuulleet kristityn vertaavan ateisteja tuohon Enqvistin tyyliin, jonka joku saattaisi laskea vihapuheeksi?

Yle on mielipiteen muokkaaja. Kun Enqvist sen kanavilta laukoo ylimieliseen tyyliinsä ammuksia uskovia kohtaan, voisin minäkin kysyä, eikö hän itse ole tiukkapipoinen ateisti, joka on ottanut harteilleen ”semmoisen SS:n” tyylisen jyrkän roolin, ettei siihen muita näkökulmia mahdu?

Ja kysynpä vielä, onko Ylen tarkoituksena julkisen rahoituksen (=verovaroin ylläpidettävänä) instituutiona levittää enemmänkin tätä raamattu-uskovaisten kristittyjen vastaista asennetta?

Nämä ihmiset ovat Enqvistin mielestä taantumuksellisia. Entäpä hän itse? Onko hän taantunut ateismiinsa?

Anne Joutsjärvi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Hanhiongelma ryöstäytyi käsistä Kaivannon uimarannalla Heinolassa
 2. Oletko todellinen Päijät-Hämeen tuntija? Testaa tietosi kuvavisassa
 3. Kaasujalka oli jälleen raskas Lusin suoralla Heinolassa
 4. Heinäkuussa on vielä hiljaista, mutta elokuussa tanssitaan jo muutamalla Päijät-Hämeen tanssilavalla – katso, missä lavatansseja järjestetään
 5. Suomessa todettu kuusi uutta koronavirustartuntaa
 6. Tallimaisemissaan kisaava Knows Best ei lähde Suur-Hollolaan pullistellen – ravivalmentaja Hannu Laakkonen on virittänyt viisivuotiasta ruunaansa maltillisesti kohti huippua
 7. Hykyn toimitusjohtaja Marina Erhola irtisanoutui THL:n ylijohtajan tehtävästä – "Ratkaisu tuntui oikealta"
 8. Suur-Hollola-ajo täyttää Lahden seudulla auki olevat hotellit – "Minilomille alkaa riittää kysyntää"
 9. Työttömyyttä itsekin kokenut Heinolan kirkkoherra Janne Hatakka on tänä keväänä kuullut monien perheiden toivottomia tarinoita
 10. Lukijalta: Saadaanko vihdoinkin tasapainoinen sote? Hyky on hyvinvointikuntayhtymä – ei sairaanhoitopiiri
 11. Hammashoitokäynnit vähenivät jopa alle puoleen korona-aikana – jonojen purkuun voi mennä vuosia, arvioi Hammaslääkäriliiton toiminnanjohtaja
 12. Päijäthämäläisen Salpausselkä Geoparkin haku Unesco-verkostoon käynnistyi – statuksen voi saada aikaisintaan vuonna 2022
 13. Jari Ronkaisen Vierailija-kolumni: Hallitus ei ole noudattanut eduskunnan herrasmiessopimusta, vaan on tehnyt politiikkaa koronan varjolla
 14. Heinolan Kailas-talon rakentaminen voi alkaa aikaisintaan ensi vuoden alussa
 15. Jollaleiri kouli uusia purjehtijoita Heinolassa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.