Näppis: Tämä kylmä totuus on ollut tiedossa jo kauan

Vanhuksia heitteillä kotihoidossa...Tämä kylmä totuus on ollut tiedossa jo kauan. Kotihoidon työntekijät ovat viestittäneet asiasta esimiehilleen monin eri tavoin. Toivottavasti lopultakin ylemmät tahot olisivat heränneet tai työntekijöiden pahin skenaario toteutuu – koko homma leviää käsiin!

Jos vanhuksia kuolee säästöjen seurauksena, jonkun pitäisi olla minun käsityksen mukaan syytteessä kuolemantuottamuksesta.

Asikkalan päättäjät näyttää asukkailleen "keisaria uusissa vaatteissaan". Koulusuunnitelma on liian iso. Viisaat muuttaa pois!

Miten ihmeessä uskallatte jättää pienet tai suuretkaan koirat yksin kauppojen ulkopuolelle odottamaan? Erikseen kaupassa käynnit ja koiralenkit!

Massiivinen, rakennuksia täynnä oleva Ranta-Kartano estää takuulla raittiin ilman tulon järveltä päin keskustaan. Ja kuka haluaisi asua meluisan urheilukentän vieressä.

Eikö nyt olisi jo korkea aika siirtää Kanervan päiväkoti pois Sykekadulta. En uskaltaisi pitää lapsiani sellaisessa naapurustossa. Herätkää!

Sinä, joka kirjoitit eläkeläisen valituksesta. Olen onnellinen eläkel. Leivon, kokkaan, hoidan joskus lastenlapsia, tanssin, käyn markkinoilla, tapaan ystäviä, lenkkeilen ja välillä en tee mitään. Eläke riittää ja sama vanha " ukko" riittää myös. Eli kaikki hyvin täällä.

Kesäaika: illat valoisia. Ei mitään iloa, tuntia aikaisemmin nukkumaan ja herätys aamulla tuntia aikaisemmin.

Tarkistin just, että tämäkin kevät mentiin perinteisellä kaavalla: kaikki lomarahat on tuhlattu kuukausi ennen kuin ne on maksettu. Mutta oli kivaa.

Hallituspohjaksi ps + kok + kesk + kd, samanhenkinen pienyrittäjyys arvostus, varma ja epävarma Rinne voisi jatkaa oppositiossa, tulossa vaativa kausi ja tarvitaan vahva hallitus.

Onko ESS puolueellinen kesä/talviajan kannattajana? Tänään 8.5. näppiksessä kolme mainosta talviaikaa kannattavasta kansalaisaloitteesta. Kesäajan kannatuksia ja perusteluja ei viitsitä edes julkaista. [Toimittaja vastaa: Myös kesäajan kannatusviestejä on julkaistu paljon. ESS ei ole valinnut puolta tässäkään asiassa. Kaikki viestit eivät valitettavasti mahdu paperilehteen. Verkkolehdessä ess.fi julkaistaan enemmän viestejä.]

Nyt se Rinne tempun teki, vaalien suurin häviäjä hallitukseen. Voi kunpa kokoomus ja kepu olisivat malttaneet olla edes vähän vähemmän ahneita, ei olisi tätä päivää tarvinnut nähdä. Ojasta allikkoon.

Säälittävää seurata, miten erityisesti Sanoman ja Alma Median omistamat tiedotusvälineet jo etukäteen lyttäävät yrityksen muodostaa uusi hallitus.

Mistä kaupunki kaivaa niitä ruosteisia vastenmielisen kontinröttelöitä, joita se taas tuo ihmisten ikkunoiden alle Kuhilaankadulle, jalkapallokentän laidalle. Ei tämä alue mikään jäteasema ole.

Sen jälkeen, kun Lahden keskustaa alettiin kehittää, se tekee hiljaista kuolemaa. Joskus on hyvä antaa vain olla.

UL:n päätoim. tehköön mitä tahtoo talviajan tultua. Duunareilla, vamm. ja vanh. kiintiö täynnä, kun hän pilkkaa. Pilkallisen vast. saanut vanha.

Hyvät naiset, pitäkää edes oma sukunimenne, jos menette naimisiin, tai käyttäkää kaksoisnimeä.

KymiRing yhtiöön Lahden kaupungin rahoitusta? Onko päättäjiltä kadonnut terve maalaisjärki, lähteä moottoriurheilu hankkeeseen mukaan vai kuvitellaanko sitä kautta saatavaksi Koko Lahti ja Lahti Events kannattavaksi ja tuottavuuspalkkioita hyvän palkan lisäksi maksettavaksi. Tämän tyyppiset hankkeet ovat kuin vetäisi veteen viivan.

Kouvolan kaupunki teki järkevän päätöksen eikä osallistu KymiRingin rahoitukseen. Miten lahtelaiset päättäjät voivat edes miettiä osallistumista täysin tappiolliseen hankkeeseen, mikä vaatii omistajiltaan vuosittain lisämiljoonia ennen lopullista konkurssia!

Herra armahda, Herra armahda! Voi nukkuvien puolue minkä teitte. Ay-liike hallituksen takapiruna. Herra armahda!

Moottorirata on aika hyvä, kun se lisää hiilidioksidin määrää ainakin siinä lähiympäristössä. Kasvit tarvitsevat sitä kasvaakseen ja tuottavat kasvaessaan samalla happea meille ihmisille ja muille eläimille. Aika hyvä juttu ja saattaapi tulla rahaa lahtelaisillekin.

Vanhusten ja lastentuki-säätiö kiusaa vanhuksia järkyttävillä vuokrillaan. Tonnin eläkkeestä menee puolet vuokraan vaikka saa asumistukea. Pieniä huonokuntoisia yksiöitä. Hävetkää!

Toivottavasti tämä toivoton vasemmistohallitus ymmärtää pitää myös keski- ja hyvätuloisten olot hyvinä. He nimittäin jo nyt rahoittavat ylisuurilla veroillaan muiden tuet ja elämisen.

Nastola on historiaa. Bottas on lahelainen.

Suomi: maa jossa häviäjät voittaa, maa jossa ääntäni ei vieläkään kuultu.

Kokeile Lidlin perunasalaatteja, todella hyviä. Suomessa ei osata perunasalaattia tehdä!

Voisko joku viisas vaikka tällä palstalla kertoa, mikä se älypyörätie on? Onko se sellainen, jonne kaikki älyttömät menee ajelemaan, ja saavat älypyörätieltä lisää älyä?

On se härskiä; suurin häviäjäpuolue vaan pokkana hallitukseen ja lähes suurin puolue ps ulkopuolelle. Miksi kansan tahtoa ei kunnioiteta?

Miksi Suomen apteekeista ei saa enää parasta flunssalääkettä Coldrexia mistään? Auttaa myös yskään. Onkohan EU senkin kieltänyt?

Onnea vaan demarit! Saatte Sipilän ja keskustan samaan veneeseen, hymy voi hyytyä matkan varrella!

Kyllä kyttääjät ärsyttää omakotitaloissakin. Heti on naapuri ikkunassa kyttäämässä, kun pihassa tapahtuu jotain tai tulee vieras auto pihaan. Ja sitten luulee, ettei kyyläämistä huomata. Hupaisaa.

Tervetuloa Kartanoaukiolle uudet asukkaat. Saatte kalliiden asumiskustannusten lisäksi nauttia paikallisten nuorten ajanvietosta. Siitä vastaavat paikalliset autojumputtajat illasta aamuun tasaisin väliajoin. Ei erillistä lisämaksua, kuuluu vastikkeeseen. PS. Tuleva skeittipaikka myös lisää tervetullutta älämölöä asuinalueelle.

Kiitos Seppo Korhonen kirjoituksesta 8.5. ESS:ssa, olisipa fiksuja kaltaisiasi enemmän siellä kaupunginvaltuustossa.

Jukka Oksaharju, älä huolestu. Köyhät on köyhiä jatkossakin.

Hallituksen ensimmäinen tehtävä on: suomalaiset sotilaat pois Afganistanista heti. Myös Afrikasta. Rahat tarvitaan vanhusten hoitoon, jotka ovat Suomen pelastaneet. Läjermu

Jos kerrostalossa on kyttääjiä, löytyy heitä myös rivitaloista, ehkä vielä pahempia. Tutkivat roskikset, lähettelevät viestejä juhlapyhinäkin, jos ei ole heidän mielestään oikein toimittu. Määräilevät osakkeenomistajia. Sekään ei riitä, vaan koko ympäristö heitä ärsyttää.

Pieni on se äidin rakkaus, johon mahtuvat vain omat lapset (Sylvi Kekkonen). Onnea kaikille äideille!

Kummallinen ilmiö huonekalukaupoissa: mistään ei löytynyt tummanruskeata pyöreätä pöytää. Ei myöskään käytettynä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Korona kiihdytti sairaalasänkyjen kysyntää – Hollolassa tehdasta pyörittävän Lojerin työllisyystilanne pysyi hyvänä, vaikka osia saadaan edelleenkin odotella Kiinasta
 2. Putulan kylässä kirjataivas on levittäytynyt navetanparvelle – kirjastossa lainat merkitään kortille eikä palautuksia valvota
 3. Lahden keskustan nopeusrajoituksia lasketaan – muutoksella halutaan kasvattaa turvallisuutta ja vähentää meluhaittoja
 4. Hämeenkoskella on nyt yksi ravintola vähemmän - Villa Wellamo löi lapun luukulle ja hakeutui konkurssiin
 5. Lahden konserttitalon tornista löytyi kosteutta – Lahden kaupungilta painavat terveiset rakennuttajalle
 6. Lahdessa kuvataan elokuvaa ekologisesti – näin se onnistuu
 7. Vanhojen henkilöllisyystodistusten käytöstä luovutaan OP:n konttoreissa
 8. Puu kaatui sähkölinjalle Lahden Renkomäessä – tie oli osittain poikki Johtokadulla
 9. Jaguar E-type, Cadillac Eldorado, Aston Martin... Sijoittajakonkari Jukka Ylitalo, 56, sijoittaa klassikkoautoihin – "Auton muotoja ja tekniikkaa voin tutkia ja ihailla tuntikaupalla"
 10. Enemmistö Asikkalan päättäjistä aikoo puoltaa Vääksyn Yhteiskoulu -hankintaa, josta päätetään tänään, mutta viime hetken soraäänet ovat äänekkäitä – kuntaa syytetään tietojen salailusta, ESS selvitti mistä on kyse
 11. Vesijeteillä pörrääminen Lahden sataman alueella poikii valituksia – Vesijärvellä ajelua rajoitetaan, mutta poliisin mukaan "juuri kukaan jeteillä liikkuvista ei tiedä siitä", tarkista tästä paikat, joihin jeteillä ei ole asiaa
 12. Neljä uutta koronavirustartuntaa todettu vuorokauden aikana
 13. Tiesitkö, että Lahden taidemuseon kokoelma-aineistoja näkee nyt myös netistä? – Finnassa on julkaistu jo noin kolmesataa museon teosta
 14. Maailman tunnetuimpiin elokuvasäveltäjiin kuuluva Ennio Morricone on kuollut
 15. Dronen lennättäjä ei aio jäädä tähdenlennoksi – yritystoiminta ilmakuvauksen parissa kouli lahtelaisen Pyry Selinin, 14, eroon esiintymiskammosta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.