Näppis: Akuutti on takuulla kalliimpi paikka iltavastaanottona kuin oma terveysasema

On aivan raivostuttavaa, jos kunnan johto ei seuraa kunnan etua. Akuutti on takuulla kalliimpi paikka iltavastaanottona kuin oma terveysasema. Eikö äly pelaa jo allekirjoitushetkellä, mihin suostuu. Ei ainakaan kunnan etua ajatella.

Kyllä herrahissi ja hillotolppa kepulaisille kelpaa, vaikka tuli rökäletappio, ei voi ku nauraa...

Olipa Oksaharjulta paksua tekstiä. Olenko vapaamatkustaja, kun tienaan tonnin kuussa? Rahaa on otettava sieltä, missä sitä on.

Kymiring tuo Motogp-kisaan 100 000 katsojaa niin, että kyllä se rahaa tuo. Yes yes ja minäkin pääsen prätkällä kokeilee. Upeeta.

Äänestäjät ei ole taas tärkeitä, kun vaalit ohi. Vaalitulos lakaistaan maton alle.

Lukekaa Matti Valon kirjoitus tuulivoimasta. Eivät ole turhat avustukset loppuneet ulkomaille koska ne menevät tuulivoiman mukana "taivaantuuliin".

Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun kävin Padasjoen Kullasvuoren maisemia katsomassa. Puut kaadettu ja maaperä metsätraktorilla tuhottu. Video Padasjoki, jossa ei ole mitään, toteutuukin näin, oliko tarkoitus?

Moottoriratahanke ei tarvitse Lahtea nyt, vaan takaamaan tulevaisuuden tappiollista toimintaa.

Valtuutetut ja päättäjät lukekaa Matti Even hyvä kirjoitus ESS 9.5. Olisiko jotain parannettavaa? Pettynyt lahtelainen kysyy.

Matti Eve on niin oikeassa! Mikä instanssi se on, joka tutkii nämä epäselvyydet, että saataisiin edesvastuuseen nämä "sössijät" ja potkut palkaksi? Joku pelko pitäisi olla, että näitä ei tapahtuisi! Yksityisellä vaan saa potkuja!

Ympäristö-Lahden haulikkorata ja kierrätyspuisto Hollolassa ja moottorirata Iitissä!

Hyvä mielipide Seppo Korhoselta. Olen veronmaksajana täysin samaa mieltä kanssasi. Tämä älytön verovarojen väärinkäyttö pitää saada loppumaan. Herroilta on täysin hämärtynyt käsitys, miksi veroja yleensä kerätään.

Suomessa väitellään, otetaanko käyttöön kesä- vai talviaika. Eikös aikavyöhykkeet ole enää voimassa, minkä perusteella määritellään, paljonko kello on missäkin maassa.

Nyt, kun muoveista on ollu kritiikkiä, niin voiskohan maajussit siivota omat paalimuovijätteensä pelloiltaan.

Tommi Berg (Uusi Lahti 8.5.) ja Matti Eve (ESS 9.5.) kirjoittavat tolkun ihmisinä järkeä mäkimonttu- ja Kymiring-sekoilusta.

Arvoisa vierailija Oksaharju 9.5. Puhut ihan asiaa verotuksesta, mutta. Unohdat kuitenkin veroparatiisit ja harmaan talouden, joka vie valtiolta (ja myös keskiluokalta) 7–12 miljardia vuodessa. Suitsemisen sijasta hallitus sääti hallintarekisterilain, joka helpottaa välistävetoa. PS. Valtio otti viime vuonna 5 mrd velkaa.

Ei hitsareista ole pulaa, minullakin on kaksi tuttua luokkahitsaria ilman töitä. Siinä on se, että pitäis tehdä oppipojan palkalla.

Mistä tietää, että joku kyttää kerrostaloissa, jos ei itse katselisi samalla lailla! Hih!

Juristina haluan huomauttaa, että KymiRingin tukeminen ei kuulu kunnan toimialaan. Hallinto-oikeus kaatoi Kouvolan takauspäätöksen KymiRingille. Eivätkö Lahden päättäjät seuraa ja selvitä asioita edes tätä vertaa?

Pressa Niinistö sanoi, että nykykeskustelussa siirretään maalia. Kesäajan puolustajat sitä tekevät. Kaikki ennen seitsemää lähtevät kärsivät siitä, eikä vain lehdenjakajat ja lumenauraajat. Osuiko maaliin?

9.5. Etlarissa erinomaiset kirjoitukset Matti Eveltä ja Jukka Oksaharjulta.

Paavolassa sakot saaneena lopetin siinä liikkeessä asioinnin, jonka pihaa Parkkipate valvoo. Tiedoksi firmoille: yksityinen p-valvonta karkottaa asiakkaat.

Kesäaikana nukun pidempään ja jaksan katsoa telkkaa pidempään. Hyvä minulle, eläkeläiselle. Rasittavaa oli töissä, nyt ihan sama, valoisaa on aina.

Onkohan pysäköinnin valvojilla tänä kesänä rohkeutta sakottaa satamassa jalkakäytävälle pysäköityjä moottoripyöriä, poliisithan ei ainakaan uskalla siihen puuttua.

Lehtiä ja haravointijätettä saa viedä ilmaiseksi Kujalaan. Kaikkea ei ole pakko kasata naapureiden iloksi tontin rajalle.

Rinteelle tiedoksi, jossain on kyllä muutoksen tarvetta, kansa on puhunut. Miltäs ne gallupit näyttävät nyt?

Mikä neuvoksi, kun jokaikinen aamu on portaissa tömistely klo 02.15 ja klo 04.30? Eikö lehdenjakajia opasteta liikkumaan häiritsemättä portaissa yöllä?

Kun ei ostele kotimaasta alkoa, tupakkia tai bensaa, jää rahaa muuhunkin, jopa säästöön.

Työttömien kohdalla piti tapahtua se priorisointi eli esimerkiksi kuulovammaiset eri tasolla normaalikuuloisten kanssa työnhaussa. Mitään muutosta ei ole havaittu!

Uskomatonta välinpitämättömyyttä Provinciassa/ Phhykssä, ettei saada maksettua henkilökunnan lisiä pankkiin. Kuulemma tekninen vika. Kuka kantaa vastuun? Ihmisten pitää saada palkkansa!

Onneksi ei tarvi autoa työmatkoihin. Kallista touhua ja valtio kerää voiton. Ostosmatkat naapurimaahan ja muut huviajelut, niissä autosta on iloa.

Mikä vaivaa Salpakankaan terveysaseman palvelutiskiä? Aki miten sattuu ja palvelu mitä sattuu.

Pollet päästelee kuningaspaukkuja raveissa. Tulee hiilidioksidia, vetyä ja metaania, joka on merkittävä kasvihuonekaasu. Millä pollet ja katsojat saapuvat paikalle? Ei ainakaan sähköjunalla. Kiellettävä.

ESS jakelu kannustaa pelkän digilehden tilaukseen. Lehti lakkasi tulemasta aamulla niin, että sen ehtisi lukea ennen töihin lähtöä. Eli vaihtoehdoksi arkipäivinä on tullut digilehti. Paperiversio menee illalla postilaatikosta suoraan keräykseen.

Kiitos Jarmo Virtanen ottaessasi kirjoituksessasi esille PHKS tilanteen, hoitoon ei pääse sitten millään ja vaivat senkun pahenee, kuten nyt minullakin, mutta lääkettä vaan lisää. Se on sitä halpaa hoitoa ja säästöä, kun jätetään hoitamatta! Ja yksityiselle ei mahdollisuutta mennä. Kuka silloin hoitaa, se hautaustoimistoko?

Hyvä sinä onnellinen eläkeläinen! Oli kiva lukea näppiksesi, ja uskon, että on muitakin kaltaisiasi. Rahalla ei voi korvata kaikkea, muun muassa niitäkään, mitä kirjoitit tekeväsi eläkkeellä ollessasi. Mukavia eläkepäiviä sinulle!

Hollolan teknisen lautakunnan älyvapaa päätös sammuttaa katuvalot yöksi kesäaikana. Miettikää seurauksia.

Matti Eve, hyvä kirjoitus to 9.5. Siihen voisi lisätä, että onko asiallista urakoitsijan hakea kaupungilta korvauksia, jos rinnekatsomon hanke peruuntuu, kun kukaan ei tiennyt koko sopimuksesta, "liitteestä"! Mitä täällä Lahdessa oikein tapahtuu?

Jos auraukset hoidettiin talvella huonosti, niin ei hiekanpoistoakaan kunnolla tehdä. Esimerkiksi Hirsimetsäntien "puhdistaja" tai valvoja voisi tarkistaa työn jäljen?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Korona kiihdytti sairaalasänkyjen kysyntää – Hollolassa tehdasta pyörittävän Lojerin työllisyystilanne pysyi hyvänä, vaikka osia saadaan edelleenkin odotella Kiinasta
 2. Putulan kylässä kirjataivas on levittäytynyt navetanparvelle – kirjastossa lainat merkitään kortille eikä palautuksia valvota
 3. Lahden keskustan nopeusrajoituksia lasketaan – muutoksella halutaan kasvattaa turvallisuutta ja vähentää meluhaittoja
 4. Hämeenkoskella on nyt yksi ravintola vähemmän - Villa Wellamo löi lapun luukulle ja hakeutui konkurssiin
 5. Lahden konserttitalon tornista löytyi kosteutta – Lahden kaupungilta painavat terveiset rakennuttajalle
 6. Lahdessa kuvataan elokuvaa ekologisesti – näin se onnistuu
 7. Vanhojen henkilöllisyystodistusten käytöstä luovutaan OP:n konttoreissa
 8. Puu kaatui sähkölinjalle Lahden Renkomäessä – tie oli osittain poikki Johtokadulla
 9. Jaguar E-type, Cadillac Eldorado, Aston Martin... Sijoittajakonkari Jukka Ylitalo, 56, sijoittaa klassikkoautoihin – "Auton muotoja ja tekniikkaa voin tutkia ja ihailla tuntikaupalla"
 10. Enemmistö Asikkalan päättäjistä aikoo puoltaa Vääksyn Yhteiskoulu -hankintaa, josta päätetään tänään, mutta viime hetken soraäänet ovat äänekkäitä – kuntaa syytetään tietojen salailusta, ESS selvitti mistä on kyse
 11. Vesijeteillä pörrääminen Lahden sataman alueella poikii valituksia – Vesijärvellä ajelua rajoitetaan, mutta poliisin mukaan "juuri kukaan jeteillä liikkuvista ei tiedä siitä", tarkista tästä paikat, joihin jeteillä ei ole asiaa
 12. Neljä uutta koronavirustartuntaa todettu vuorokauden aikana
 13. Tiesitkö, että Lahden taidemuseon kokoelma-aineistoja näkee nyt myös netistä? – Finnassa on julkaistu jo noin kolmesataa museon teosta
 14. Maailman tunnetuimpiin elokuvasäveltäjiin kuuluva Ennio Morricone on kuollut
 15. Dronen lennättäjä ei aio jäädä tähdenlennoksi – yritystoiminta ilmakuvauksen parissa kouli lahtelaisen Pyry Selinin, 14, eroon esiintymiskammosta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.