Lukijalta: Kisapuisto-hankkeessa ei saa sietää poliittisia paniikkijarrutuksia eikä karvalakkimalleja

Kun Kisapuisto rakennettiin 1952 olympiajalkapallokentäksi, rakennettiin samalla kulissit kansainvälisen tason urheilutapahtumille. Hyvän urheilurakentamisen esimerkkinä Kisapuiston tarina ei päättynyt olympialipun laskuun, vaan nimensä mukaan Kisapuisto muuttui lahtelaisten yhteiseksi vapaa-ajan ja liikkumisen areenaksi.

Kulttuurihistoriallisesti arvokasta olympiapuistoa on nyt viime vuosina rakennettu kuin Iisakinkirkkoa.

Julkisen rakentamisen suunnittelumaratonissa unohtuu helposti alkuperäinen tarkoitus – maaliviiva. Tämä tarkoitus asetettiin jo 2015, jolloin yhdistys käynnisti ”Kisapuisto kuntoon”-kampanjan.

Se keräsi lahtelaisten mielipiteitä alueen tulevaisuudesta: yli 10 000 lahtelaista yhtyi tarkoitukseen panna Kisapuisto kuntoon. Lahden Urheiluhalliyhdistys teetti starttilaukaukseksi suunnitelman Kisapuiston kehittämisestä toimivasti ja kustannuksiltaan tehokkaasti.

Sittemmin asiat mutkistuivat useammankin maratoonarin vetovastuulla. Nyt on suunniteltu, konsultoitu ja piirretty pukuhuoneen penkin paikkaa varmasti jo yhden katsomopuolikkaan hinnan verran.

Kisapuistossa tärkeintä on sisältö eivätkä kulissit; se miten lahtelaiset voivat areenaansa mielekkäästi käyttää. Tärkeintä on työn jatkuminen, ja että se tapahtuu parhaimman ja tehokkaimman rakentajan voimin. Poliittisia paniikkijarrutuksia, karvalakkimalleja tai tarkoituksen vesittämistä ei saa nyt sietää.

Lahden Urheiluhalliyhdistys on tulevan rakentajan – sen parhaan ja tehokkaimman – kanssa samassa joukkueessa. Lahtelaisen urheilurakentamisen osaava yhdistys tarjoaa kaiken tukensa, jotta hanke saadaan kunniallisesti toteutettua niin liikkujien kuin seurojenkin aktiiviseen käyttöön.

Yhdistys on rakentanut 55 vuoden aikana Lahteen urheiluhalleja, kenttiä, areenoita – ja niissä on aina sisältö ratkaissut. Urheilukulissit on rakennettu kansalaisten käyttöön, harrastus- ja ammattitoimintaan. Tarkoitus pyhittää kentän.

Reijo Mäki-Korvela

liikuntaneuvos

Lahden Urheiluhalliyhdistyksen pj

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu