Lukijalta: Liian kaunis kuva kiireettömästä hammashoidosta

oli 16.5. koko aukeaman artikkeli Lahden ja Päijät-Hämeen hammashoidon tilanteesta. Siinä kerrottiin, että Lahdessa on "enää" neljän viiden kuukauden jonot hammashoitoon ja muualla Päijät-Hämeessä vain pari kuukautta.

Jos näin on tänä vuonna, sehän on hyvä tilanne. Viime vuonna tilanne oli kuitenkin aivan eri!

Olen hollolalainen ja kävin viime vuonna ensimmäistä kertaa kunnallisessa hammashoidossa tarkastuksessa Hollolassa. Aiemmin olen käynyt yksityisellä juurikin kiireettömän hoidon kohtuuttoman pitkän jonotilanteen takia.

Ilmoittauduin jonoon helmikuun alussa ja sain ajan lokakuun loppupuolelle, eli jonotusaika oli yli kahdeksan kuukautta! Tällä välillä kerkesin käydä kertaalleen päivystyskäynnillä hammaslääkärissä. Hoitotakuu ei minun kohdallani toteutunut. Tuskin muidenkaan.

Artikkelissa kaunisteltiin tarpeettomasti Päijät-Hämeen kiireetöntä hammashoidon jonotilannetta, kun totuus on kertomani mukainen, sillä tuskin viime vuoden jonotilanne Hollolassa on vuodessa lyhentynyt kahdeksasta kuukaudesta kahteen kuukauteen.

Liisa Ahonen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. SAK:n varapuheenjohtaja Matti Huutola yhdistäisi SAK:n ja STTK:n – pomo-duunari-asetelma ei ole este
 2. Luhdan hotellihanke sai siunauksen rakennus- ja ympäristölupalautakunnalta – rakennuslupa sallii 17-kerroksisen tornitalon rakentamisen entisen Anttilan paikalle
 3. M/S Pyhäjärven risteily keskeytyi iltamyöhään Heinolassa - syynä jälleen potkurivika
 4. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 5. Ei sähköverkolle, ei lääkäreille, ei varuskunnalle, ei valokuidulle – Iitti sanoo melkein aina ei, ja sekös Johannes Niemeläistä riemastuttaa
 6. Henry Saleva seurasi humalaista rekkakuskia Nelostiellä yli 40 kauhuntäyteistä minuuttia: "Jos olisi osunut kohdalle, olisi varmasti ollut henki pois"
 7. Marin: Hallitus käsittelee torstaina rajojen terveysturvallisuutta, maskeja ja etätyötä
 8. Koulujen lukuvuosi alkoi Lahdessa, pienessä Kivijärven kyläkoulussa opettajia huolettavat koulukuljetusten olemattomat turvavälit – "Vesittää koko homman, jota täällä teemme"
 9. Nastolalaisen konkaripoliitikon autokokoelman kohtaloa puidaan nyt hallinto-oikeudessa
 10. Riskimaista Helsinki-Vantaalle saapuville ei pakkokaranteenia
 11. Ensimmäisen koulupäivän liikenne sujui Lahdessa rauhallisesti – poliisi muistuttaa tarkkaavaisuudesta erityisesti Launeen monitoimitalo Lähteen kohdalla
 12. Lauantaina ajetaan koronatauon jälkeen vihdoin rallia Päijät-Hämeessäkin
 13. Lahden Kortteliliigalle jäi luu käteen osapuolien vuokrakiistassa – uudet tilat olisi löydettävä nopeasti: "V*tuttaa"
 14. Vili Uuskallion Esalainen: Hämeenkadun ja Vesijärvenkadun kulman rappiotalo pahentaa Lahden keskustan turvattomuutta
 15. Sormet ovat tehtailijan silmät – lähes sokea Timo Laitinen on pyörittänyt huonekalutehdastaan Hollolassa kohta 50 vuotta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.