Lukijalta: Lahden mäkimontulle strategia vuosikymmeneksi

Aivan oikein, että hallitus ei hyväksynyt rinnekatsomon isoa remonttia. Mäkimontulle on laadittava seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi strategia. Mitä halutaan, mitä se maksaa ja mitä se tuottaa veronmaksajille, yrittäjille ja Lahdelle? Seuraavassa muutamia kehittämisvinkkejä.

Miten talvikautta voidaan paremmin hyödyntää? Mäkihypyn harrastajia, nuoria saatava enemmän mukaan ja sitä kautta mäkeen käyttäjiä. Perustetaan mäkihypyn akatemia Lahteen, Pajulahteen, Vierumäelle. Eri pituisia keinolumilatuja, lumilautamäkiä perheiden käyttöön 1.12.–30.4., kohdeasiakkaina pääkaupunkiseudulla asuvat ja paikalliset. Joka kuukauden ensimmäinen viikonvaihde ladulla ja mäessä kansalliset Salppurin teemahiihtokilpailut lapsille, aikuisille, senioreille, firmoille.

Miten kesäkautta voidaan paremmin hyödyntää? Kerran kuussa kansainväliset mäkikisat. Ylämäkijuoksukisat: kansainvälinen kilpasarja, kansallinen nuorten ja seniorisarjat, lasten sarjat. Hyödynnetään kaikkia kolmea mäkeä. Mäkiautokisa pikkumäessä ja urheilukentällä polkuautokisat.

Koko perheen suunnistuskisat, maastojuoksukisat, maastopyöräkisat latupohjilla. Kansainväliset ja kansalliset konsertit, isojen firmojen henkilökunnan kesätapahtumat. Kaupunkilaisten infotilaisuudet, vuosijuhlat, seurakunnan tilaisuudet. Kesäteatterinäytökset, urheilukentällä Salppurin yleisurheilukisoja; juoksukisat, kenttälajikisat.

Torille iso Salppurin infotaulu, jossa live-kuvaa ja jossa kerrotaan, mitä mäkimontussa juuri nyt tapahtuu ja mitä ensi viikolla.

Toimijoiksi, järjestäjiksi haastetaan Lahden seudun yhdistykset, tapahtumajärjestäjät. Jokaiselle riittää ainakin yksi tapahtuma vastuulle. Tämä lisää yhteisöllisyyttä.

Se, mitä uusia toimintoja tästä listasta valitaan, vaikuttaa tuleviin remontteihin, katsomouudistuksiin, esiintymislavan paikkaan ja helppoon pystyttämiseen, esteettömyyteen, viranomaisten vaatimuksiin.

Jos ennakkovalmistelut ovat puoliksi valmiina tapahtumissa, Lahden vetovoima kasvaa ja saatu vuokra on nykyistä suurempi.

Pekka Rusila

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Sammutustyöt ovat jatkuneet läpi yön Jokimaan palopaikalla Lahdessa - "Saa nähdä, riittääköhän tämä päivä edes"
 2. Vene-Tauriaisella Lahdessa alkaa uusi ravintolaprojekti, vene-drive-in, jonka autokaista palvelee ympäri vuoden: "Nyt tehdään eikä vain puhuta"
 3. Katso tästä lista Koulutuskeskus Salpauksesta valmistuneista
 4. Volvon mukana tulee rajoitettu huippunopeus
 5. Kolme lahtelaista matematiikanopettajaa sai stipendin kiitoksena ansioituneesta työstä – "Matematiikkaa voidaan soveltaa niin ilmastonmuutoksen kuin koronapandemian ratkaisemisessa"
 6. Katso tästä lista LAB-ammattikorkeakoulusta valmistuneista
 7. Katso tästä lista Lappeenrannan-Lahden teknillisestä yliopistosta valmistuneista
 8. Katso tästä lista Suomen Diakoniaopiston Lahden kampukselta valmistuneista
 9. Entinen kiekollinen lupaus on nyt kokenut oman pään luuta – "Tähän oli molemminpuolinen halu", sanoo Joonas Jalvanti Pelicans-paluustaan
 10. Ladattava nelivetohybridi on Peugeotin tehokkain sarjatuotantomalli
 11. Pauliina Withanage suoritti tutkinnon LAB:ssa ollessaan viimeisillään raskaana: "Vähän alkoi loppuvaiheessa jännittää, kumpi ehtii ensin"
 12. Keskittymishäiriö vei lahtelaisen Ricardo Blancon nettilukioon, jossa kursseja suoritettiin omaan tahtiin – motivaation lisäksi kohenivat myös arvosanat
 13. Moottoripyöräilijä kaahasi 50 kilometrin rajoitusalueella Hollolassa
 14. Työttömyys syöksähti 90-luvun laman tasolle, Lahdessa tilanne heikoin 23 vuoteen – "Syksystä tulee vielä synkempi", ennakoi kauppakamarin pomo
 15. Poliisi, nuorisotoimi ja seurakunta valvovat nuorten juhlintaa Heinolassa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.