Sitra syyllistää aiheetta

Sitra laskee hiilijalanjäljestä, että päästöjä on leikattava paljon. Ilmastotavoite 1,5 astetta on mahdoton saavuttaa alle tuhannesosan päästöillä, joista ihmisten henkilökohtaiset vaikutukset ovat mitättömän pienet.

Pakkasen ja etäisyyksien takia on luonnollista, että päästöjä syntyy, kun maata hoidetaan. Suomalaisen hiilijalka on reilusti negatiivinen, kun metsien kasvu otetaan huomioon.

Jos verrataan Intiaan, elintasoa tulisi laskea roimasti. Silloin tulisi lopettaa kaikki ilmaispalvelut ja palkka maksettava vain tuottavan työn teosta.

Hiilijalanjälkeä voi käyttää, kun verrataan esimerkiksi liikkumistapoja tai vaatteita toisiinsa. Hiilipäästöt pitää laskea pinta-alaa kohti ja luonnon kestokyvyn mukaan. Tällöin voidaan havaita, että Suomi on jo hoitanut asiansa kuntoon.

Suomalaisten syyllistäminen on aiheetonta, koska väestö kasvaa hitaasti ja hiilidioksidia sitoutuu päästöjä enemmän viheralueisiin.

Saksaan verrattuna hiilitaseemme on kymmenen kertaa parempi, eikä ole tarkoitus, että Suomen metsät ovat EU:n päästöjä varten.

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto yrittää viedä loputkin itsenäisyydestä. Jos ilmastosopimukset ovat epäreiluja, ne on irtisanottava.

Pentti Heikkilä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.