Lukijalta: Ensi- ja turvakoti sai normiavustuksen

uutisoi 12.5. lyhyesti otsikolla ”Lahden ensi- ja turvakotiin suurin potti”. Artikkelissa kerrottiin sosiaali- ja terveysjärjestöille jaetuista avustuksista Veikkauksen pelien tuotoista.

Päijät- ja Kanta-Hämeeseen STEAn (Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus) avustuksia saa kaikkiaan yli 80 järjestöä. Artikkelissa mainittiin lisäksemme muitakin avustusta saaneita omalla sarallaan merkittäviä päijäthämäläisiä järjestösektorin toimijoita.

Artikkeli on kuitenkin herättänyt sen lukeneiden keskuudessa kysymyksiä. Mistä ylimääräisestä rahasta on kysymys ja miksi noinkin paljon?

Kyseessä on meille normaali jo vuosikymmenien ajalta tuttu avustusmenettely, jolla yhdistyksemme määrätietoisen avustushaun pohjalta rahoitetaan merkittävä osa perustyötämme.

Aiemmin avustusasioita hoiti suurelle yleisölle paremmin tuttu RAY (Raha-automaattiyhdistys). Muutama vuosi sitten pelitoiminta jäi RAYn vastuulle ja pelituottojen jako sosiaali- terveysministeriön alaisella järjestöjen avustuskeskukselle STEAlle.

Uutisointiin oli kyllä aihetta siinä mielessä, että yhdistyksemme sai tänne Päijät-Hämeeseen kohdistuvaa avustusta vuodelle 2019 enemmän kuin koskaan aiemmin.

STEAn jo pitkään avustamien työmuotojemme lisäksi saimme rahoituksen Pidä kiinni –avopalveluyksikön toiminnan käynnistämiseen. Yksikön uusi viiden hengen työryhmä keskittyy auttamaan päihdeongelmien kanssa kipuilevia vauva- ja pikkulapsiperheitä.

Toiminnan taloudellisten edellytysten turvaaminen on tärkeää toimintaympäristön muutokset huomioiden. Yhdistyksen monipuolinen eri työmuotojen ammatillinen toiminta rahoitetaan kuntien avustuksina ja ostopalveluna, STEAn avustuksilla sekä valtion tuella.

Yhdistyksellämme on hoidettavanaan artikkelin otsikossa mainittu ”suuri potti” ja samalla vastuullinen ja arvokas tehtävä. Sen haluamme hoitaa hyvin ja huolellisesti.

Jukka Ihalainen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lakkiaisten ja lukukauden päättäjäisten juhlinta alkoi Lahdessa iltapäivällä maltillisesti – "Veikkaan, että tänään on enemmän meininkiä kuin eilen"
 2. Ilpo Kaikkonen julkaisi kahden vuoden tauon jälkeen uuden biisin, Tuhat tarinaa kertoo Nastolan Aurinkolinnasta
 3. Mies anasti moottoripyörän Nastolassa ja kurvasi kohti Kouvolaa – poliisi puuttui peliin
 4. Nastolan tarunhohtoinen Ruuhijärvi-laiva ylitti maakannaksen mutta ajoi kiville sääntö-Suomen pykäläviidakossa
 5. Poliisi kerää kaikkien kiinteistöjen valvontakameratiedot yhteen paikkaan – kamerakartasto nopeuttaa rikoksen tutkintaa
 6. Korona aiheuttaa osalle potilaista pitkäkestoisia oireita, joihin ei ole selitystä – "Monella on ollut vähätteleviä kokemuksia lääkärissä", sanoo liki 3 kuukautta sairastanut Joni Savolainen
 7. Camping Messilä päättää Enonsaaren avaamisesta myöhemmin kesällä, keväällä tyhjentynyt mökkivarauskalenteri on alkanut taas täyttyä
 8. Kivimaan koulussa Lahdessa Suvivirsi raikaa tänä vuonna videolla – katso koulun kevätjuhlakooste
 9. Saunamökki tuhoutui tulipalossa Padasjoella
 10. Koko viime kauden huilannut hiihtosuunnistaja Siiri Saalo häkeltyi Lahden lyseon urheilulukiolta saamastaan tunnustuksesta
 11. Purkupiha oy:n tulipalon sammutustyöt päätökseen Lahdessa, pelastuslaitos tarkkailee palopaikkaa omatoimisesti – "Tilanne vaatii ammattilaisen silmää"
 12. Villähteen Korin jatsit pienentyy ja siirtyy sisätiloihin
 13. Malja keväälle virtuaalisesti – katso Vääksyn lukion kevätjuhla tästä
 14. Nuorehko mies kaahasi Heinolassa Lusin suoralla ja ohitti poliisimoottoripyörän
 15. Eläketurvakeskus: Eläkkeistä ei tarvitse olla huolissaan

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Fingerpori 29.5.2020
 2. Fingerpori 28.5.2020
 3. Fingerpori 30.5.2020
 4. Purkupiha oy:n tulipalon sammutustyöt päätökseen Lahdessa, pelastuslaitos tarkkailee palopaikkaa omatoimisesti – "Tilanne vaatii ammattilaisen silmää"
 5. Katso video: Lahtelaiset muusikot taltioivat Suvivirren, solistina Dimitri Keiski - katso esitys täältä
 6. Nuorehko mies kaahasi Heinolassa Lusin suoralla ja ohitti poliisimoottoripyörän
 7. Mies anasti moottoripyörän Nastolassa ja kurvasi kohti Kouvolaa – poliisi puuttui peliin
 8. Malja keväälle virtuaalisesti – katso Vääksyn lukion kevätjuhla tästä
 9. Pääkirjoitus: Hoitajille jäi käteen vain luu
 10. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto varoittaa: Suomelle voi käydä kuten Italialle ja Kreikalle – talouskriisien lasku jää nuorille työikäisille
 11. Enni Ahtiainen, 29, luki salaa ylioppilaaksi ja löi koko sukunsa ällikällä – "Ostin äidilleni lahjaksi lyyran ja videokuvasin reaktion, kun hän avasi paketin"
 12. Saunamökki tuhoutui tulipalossa Padasjoella
 13. Tuomo Nieminen oli juuri aloittamassa uudessa työssä johtajaylilääkärinä, kun pandemia levisi Suomeen – Lahden loistavat maastot auttoivat tuulettamaan päätä hektisinä aikoina
 14. Korona aiheuttaa osalle potilaista pitkäkestoisia oireita, joihin ei ole selitystä – "Monella on ollut vähätteleviä kokemuksia lääkärissä", sanoo liki 3 kuukautta sairastanut Joni Savolainen
 15. Camping Messilä päättää Enonsaaren avaamisesta myöhemmin kesällä, keväällä tyhjentynyt mökkivarauskalenteri on alkanut taas täyttyä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.