Näppis: Miljardöörit lahjoittavat palaneeseen kirkkoon. Mieti.

Miljardöörit lahjoittavat palaneeseen kirkkoon. Mieti. Veisata jms voi vaikka pubissa, tiedoksi. Lahjoittakoot köyhille jms humanit.apuun, ihmisille, eläimille ja luonnolle. Herätys, mitä järkeä?

Maksoin tunniksi parkin keskustassa klo 13.30-14.30. Ehdin autolle 14.33 ja lappu oli jo tässä 3 minuutissa ikkunassa. Selvästi päivystetään lähistöllä. Vai muka ovat neuvomassa kansalaisia... hah!

Etukäteen sovittuja "kassakaappisopimuksia" ps. pidetään ulkona hallitusneuvotteluista? Puuttuu vielä, et keskusta puskee ministeripaikoille. Demokratia?

Tornatorin aluetta on rakennettu n. 10 vuotta ja kuorma-autoralli on ollut koko ajan Rykmentinkadulla. Nyt alkoi Starkin alueen purku- ja rakennustyöt ja sora-autot ajavat Kapeaa Tornatorinkatua ja Rykmentinkatua Hennalankadulle asutusalueen läpi, vaikka Helsingintie on yhtä nopea. Starkin aluetta rakennetaan varmaan 10 v. Lääkkeenä tähän turvallisuus- ja pölyhaittaan on läpiajokielto.

Sirkku Hildén kirjoitus 17.4. Nastola-lehdessä eläkeläisten köyhyydestä. SDP kurittanut hallituksessa ollessaan eniten eläkeläisiä. Lipponen poisti indeksikorotukset. Urpilainen oli v. 2013 valtionvarainministeri, kun lisäsi raippaveron eläkeläisille. SDP, tehkää jotain konkreettista eläkeläisille, älkääkä puhuko, pitäis tehdä.

Me asukkaat Tuomenojalla, Jokimaalla ja lähialueella jo nyt kärsimme romufirmojen sekä jätelaitoksen metelistä, pöly- sekä liikennehaitoista. Emme tarvitse enää lannanpoltto-biokaasuhajuhaittaa asuinalueemme läheisyyteen. Biokaasulaitosta vastustamme.

Asikkalan Raikas on vuosikymmeniä ollut hyvä seura suunnistuksessa. Mistähän se on alkunsa saanut ja edelleen toimii.

"Suomessa ilmaston ystävä voi valita ruoaksi kaukolampaan", esim. Uudesta-Seelannista, sanotaan lehdessä. Nyt "tutkijat" vihdoinkin järki käteen. Suomessa pitää varautua tulevia kriisejä varten turvaamalla oma elintarvikkeiden tuotanto.

"Erään puolueen kanssa emme tahdo hallitukseen". Yhteistyökyvytön tuollainen puolue. Syö kannatusta. Uskokaa huviksenne. Ja vielä huutelevat rasismista.

Voisiko joku opettaa hollolalaisille väistämisen ohitustilanteessa, vaikka ihan kuvien kanssa. Täällä kaikki vauvasta vaariin kävelee suoraan syliin. Koska kävelen 40-kiloisen koiran kanssa se on myös todella vaarallista.

Kiitos teille lakasukoneen kuljettajille, kun siivoatte hiekat pois jalkakäytäviltä!

Täähän oli hyvä, Lahti United ja Signaali. Harmi ettei 50+ bileissä näitä kuule. Tulee mieleen talvi 94–95 ja Fat Mama 9 biletiistaita (Hasse Walli).

Siirretään kelloa puol tuntia kesään päin ni on riita puoliksi.

Se on p-puhetta, että vanhemmat ihmiset vaativat (näin Ylen uutisissa 17.4. klo 18 sanoi uutistenlukija) parempaa palvelua. Ei vaan he todella tarvitsevat sitä!

Kansanedustajat korottaa palkkioitaan, minä jatkan pimeitä hommia!

Emme arvosta ex-kansanedustajaa, joka ottaa vastaan vastikkeetonta sopeutumisrahaa ilman työtä ja jonka kansa on äänestänyt ulos. Kortistoon ja aktiivimallia vaan. Epätasa-arvon on loputtava.

Jos näin pääsiäisen aikaan on iltaisin nukahtamisvaikeuksia, niin kannattaa laskea lampaita ja tarkistaa ovatko kaikki vielä tallella.

Kuka antaa luvan näille moottorikäyttöisille liitimille tulla Renkomäen asutusalueelle päristelemään iltaisin.

Kymppitonni on hyvä ohjelma, muuttunut edukseen ja tätä päivää tässä ja nyt.

Kiitos lastenpäivystyksen sairaanhoitajalle 16.–17.4. yöllä. Olet oikealla alalla! T. äiti, jonka lapsi sai hyvää hoitoa

Hyvät pyöräilijät. Kun ohitatte koiran ulkoiluttajan takaapäin, niin olkaa rohkeita ja soittakaa kelloa kuuluvasti. Olisimme kiitollisia.

Vuorokauteen ei tule yhtään lisää valoisaa aikaa kesäajan vuoksi. Valon tarvehan riippuu ihan siitä, milloin kukakin on hereillä. Aikaisin töihin menevät tarvii valoja aamulla. Vai kuvittelitko heidän hoitavan aamutoimensa pimeässä?

Onpa outoa, että koululaisten liikuntaa pitäisi lisätä, mutta Lahti alentaa bussilippujen hintoja koululaisilta. Siis järkeä päätöksiin.

Kuten Anita Nordström kirjoitti, miten Rinne voi "kävellä" äänestäjien yli, pudottamalla perussuomalaiset pois hallituksesta?

Mitäs demokratiaa Suomi harrastaa, kun demarit ja kokoomus häslää hallitusta. Älkääpä unohtako persut oli nro. 2 vaaleissa.

On kyllä törkeä vääryys, kun Halla-aho aiotaan sivuuttaa hallitusta koottaessa. Eihän äänestämisessä ole mitään järkeä, jos äänimäärällä ei ole mitään merkitystä. En äänestä koskaan jos näin käy. Eikä äänestä moni muukaan.

Kuinka kävi Notre Damen kellonsoittajalle? Eikö ketään kiinnosta?

Jotku älypää luulee saavansa 400 tuntia lisää valoisaa aikaa kesäajan myötä. Mä en ole huomannut kellonsiirron tuovan valoa, viisari vain siirtyy tunnin eteenpäin.

Melanen kirjoitti Omalähiössä 5.4., että jokainen asukas on velkaa 25 000 dollaria. Näin vain on, vaikka 1,2 miljardia ihmistä maailman 8 miljardista ihmisestä tulee toimeen päivässä alle 2 dollaria. Meillä on siis velkaa enemmän kuin rahaa. Mielestäni Sipilä yritti vähentää suomalaisten velkataakkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Meisselikadun tulipalosta vaaratiedote Lahdessa - ilmassa vaarallista savua mahdollisesti vielä tuntikausia
 2. Lahden Jokimaalla palaa kierrätyspolttoainetta – "Olin itse valvomossa kun tilanne havaittiin, nopeasti se levisi"
 3. Jokimaan tulipalo synnyttää sankkaa savua - katso kuvat palopaikalta
 4. Lahtelaisen kuntosaliyrittäjän mukaan koronakevät leikkasi liikevaihdosta ison siivun: "800 neliön tiloissamme saattoi olla samanaikaisesti yhdestä viiteen treenaajaa"
 5. Lahden Mukkulan viljelypalstoilla ahertaa kansainvälistä porukkaa – "Mikä voisi olla parempaa kuin olla täällä auringossa"
 6. Suljetut ovet aukeavat Lahdessa hiljalleen – kuntosalit alkavat olla auki, ryhmäliikuntakin alkaa ensi viikolla
 7. Padasjoen suuri maastopalo saatu hallintaan – kytöpesäkkeiden sammutustyöt jatkuvat mahdollisesti vielä perjantainakin
 8. Lahden sivistyslautakunnassa erikoinen äänestysepisodi, puheenjohtaja järjesti uusintaäänestyksen vastoin lakimiehen ohjetta
 9. Koronakriisin aiheuttama hurja konkurssiaalto voidaan vielä välttää – "On raju arvaus, että edessä olisi 1990-luvun laman kaltainen tilanne"
 10. Matti Even Esalainen: Lahdessa virkamies vie ja valtuutetut vetävät kätensä lippaan
 11. Voiko Lahdessa pian nauttia terassioluen parkkiruudussa? Kaupunki pohtii uusia terassipaikkoja ja nykyisten laajennuksia keskustassa
 12. Kampustyömaa sulkee Kannaksenkadun - tuo Lahteen myös uuden kadunnimen
 13. Lasten pihaparlamentti Lahden Villähteellä antoi arvionsa entiselle bussitehtaalle oppimisympäristönä – kun kiipeilytelineet uupuvat, heitellään vaikka hiekkaa ja leikitään peiliä joka päivä
 14. 27.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Tartuntojen määrä vakaa, sairaalahoidossa ei yhtään koronapotilasta
 15. Trendiherkut tarjoavat helpotusta kaukokaipuuseen – katso reseptit poke bowliin, focacciaan, dalgona-kahviin ja shakshukaan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.