Lukijalta: Puheenjohtajien vaihtoviikot käynnistyivät

Ari Saukko

Juha Sipilälle tuli lähtö keskustan johdosta. Sipilän valtakunnassa monelle vanhalle kehäketulle jäi ainoastaan peukuttelijan rooli. Sanotaan, että minkä taakseen jättää, sen edestään löytää. Kaikissa puolueissa on sisäistä peliä ja vääntöä. Täydellisen mahalaskun jälkeen alkaa yleensä tapahtua. Tällä kertaa keskustassa.

Vihreiden Pekka Haavisto tuli niin sanotusti läpsystä Touko Aallon tilalle väliaikaisesti puikkoihin. Nyt on haku päällä pitempiaikaisesta vetäjästä.

Parissa muussakin porukassa on johtaja vaihtumassa enemmin tai myöhemmin. Kulisseissa pelataan jo varmasti lujaa ja on syytä taakseen vilkuilla. Demarien Antti Rinne ja kokoomuksen Petteri Orpo jäivät molemmat vaali-iltana äänissä nousevien tähtien jalkoihin. Sellainen nakertaa aina puheenjohtajan asemaa ja lähtölaskenta alkaa hiljalleen.

Antin asemaa huonontaa, että hänen palattuaan sairaslomalta johtoon demarien selvältä näyttänyt voitto suli lähes tasapeliksi kolmen suurimman kesken. Ei sitä omissa hyvällä katsota. Antin ja Petterin tiimalaseissa on valumassa hiekka vähiin.

Perussuomalaisissa ja vasemmistoliitossa eivät ole päälliköt vaihtumassa koska Jussi Halla-aho sekä Li Andersson näppäsivät molemmat ihan kivat henkilökohtaiset äänipotit. Molemmat pääsivät nostelemaan voitonmaljaa joukkojensa edessä. Myös kristillisdemokraatit ja RKP jatkanevat nykyisillä keulakuvillaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.