Lukijalta: Ylikierroksia päästöissä ja päätöksissä

Ilmastokeskustelu käy ylikierroksilla, ja mikä käsittämättömintä, tehdään kauaskantoisia ja kalliiksi tuleviakin päätöksiä ilman vaikutusarvioita. Täytyisi muistaa, että kiireessä tulee pääsääntöisesti lopputulokseksi sutta ja sekundaa.

Suomi on sitoutettu päätöksiin, joiden hinnasta tai vaikutuksesta ei ole mitään tietoa tai näyttöä. On jo rahastoitu valtion varoja ainakin sata miljoonaa euroa ilmastonsuojelun nimissä. Näyttää toki hyvältä, mutta kuulostaa tosi pahalta. Nuo rahat on jo menetetty tietämättä, mitä niillä saadaan aikaan – todella typerää.

Me näytämme ripustavan itsemme hirsipuuhun, ennen kuin on edes rikosta todennettu – tutkinnasta puhumattakaan.

Suomi tehköön osansa, mutta ei sen enempää kuin muutkaan. Yksin emme maailmaa pysty pelastamaan varsinkaan, kun muiden tekemisistä ei ole mitään varmuutta. Luvataan kyllä, mutta missä ne teot. Tähän asti teot puhuvat aivan toista kuin lupaukset. Pitäkää tämä päässänne, arvoisat päättäjät.

Yksin emme pysty ilmastoa muuttamaan, vaikka tekisimme puolet enemmän kuin muut. Vaikka tekisimme puolet enemmän kuin muut, puuttuu vieläkin yli 99% teoista.

Tapio Tuominen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.