Lukijalta: Joukolla Salpausselälle muistamaan Matti Nykästä

Kun hyppääjälegendamme Matti Nykänen poistui ennenaikaisesti joukostamme, jäi meille kaikille Matin aikalaisille suuri aukko. Olihan Matti tuonut – paitsi kultaa ja kunniaa maallemme – myös meille penkkiurheilijoille huikaisevia hetkiä, jotka ovat siivittäneet arkeamme pitkään.

Miten mukavalta onkaan tuntunut Keski-Euroopassa liikkuessa, kun Matti ja muut mäkihyppääjämme ovat ihmisten tiedossa.

Mielestäni olisi kaunis ele Mattia ja hänen perhettään kohtaan, jos lähtisimme nyt tulevana viikonloppuna sankoin joukoin Salpausselän kisoihin viettämään hiljaisen hetken Matin kunniaksi.

Samalla tukisimme nykyisiä ja tulevia urheilijoitamme ja näyttäisimme, että arvostamme heidän työtään. Olisimme vielä esimerkkinä jälkipolville siinä, että meistä löytyy yhteenkuuluvuutta niin ilossa kuin surussakin.

Tapasin Matin marraskuussa lentäessäni Las Palmasiin. Hänen iloinen, poikamainen olemuksensa kiinnitti heti huomioni. Kun lennolla jouduin näkemään, miten kanssamatkustajat hänelle juomia tarjoilivat, tulin surulliseksi. Se ei ollut hänen arvoistaan.

Lomalta palattuani kirjoitin hänelle kirjeen ja kerroin, että näkisin hänen mielelläni opastavan ja tukevan nuoria hyppääjälupauksiamme. En tiedä, lukiko Matti edes kirjettäni, mutta joka tapauksessa olen tyytyväinen, että yritin edes jotain hänen hyväkseen.

Nyt me jokainen voimme tehdä ikään kuin viimeisen, kenties ainoankin eleen ja kiitoksen hänelle hänen työstään tulemalla Salpausselälle sankoin joukoin häntä muistamaan.

Irma Ojasto

moninkertainen penkkiurheilija

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.