Lukijalta: Toiminnan pitää jatkua Hälvälän harjoitusalueella

Hollolassa sijaitseva Hälvälän harjoitusalue on ollut tärkeä tukikohta Päijät-Hämeen reserviläisille. Alueen käyttöaste on hyvä. Ajoittain käyttöaste on ollut jopa korkeampi kuin Hämeen Rykmentin aikana.

Nykyään Hälvälän harjoitusaluetta pitää yllä Hattulan Parolannummella toimiva Panssariprikaati. Aluetta käyttävät Panssariprikaatin lisäksi Kaartin jääkärirykmentti, Puolustusvoimien logistiikkalaitos, ampumaseurat, metsästysseurat sekä muut yhdistykset.

Reserviläisten ampumaharjoittelun kannalta puolustusvoimien hallussa olevilla ampumaradoilla on edelleen suuri merkitys. Hälvälän ampumaradoilla on suuri merkitys myös paikalliselle sekä suomalaiselle ampumaurheilulle.

Lahden Ampumaseuran ja Suomen Ampumaurheiluliiton satavuotisjuhlavuonna 2019 Hälvälän haulikkoradalla järjestetään haulikon maailmancup elokuussa. Haulikkorata on Lahden Ampumaseuran kotirata.

Alueella on myös muita ampumaurheilua palvelevia ratoja. Merkittävä osa ampumaradoista on nykyään Hälvälän Ampumaurheilukeskus ry:n hallinnassa. Hollolan Urheilijat-46:n ampumahiihtojaosto on rakentanut ampumahiihtäjien tarvitseman harjoittelupaikan haulikkoratojen viereen.

Suunnistusta ja Jukolan viestejäkään ei sovi unohtaa. Jukolan viesti on järjestetty kolme kertaa Hälvälän harjoitusalueeseen tukeutuen.

Puolustusvoimat luopuu Hälvälän alueesta vuoteen 2035 mennessä. Maanpuolustusjärjestöjen jäsenten taitojen harjoittaminen pitää mahdollistaa alueella luopumisesta huolimatta.

Päijät-Hämeen liitto teetti vuonna 2013 selvityksen, jossa Hälvälän ampumarata-alue todettiin kävijämäärällä ja lajitarjonnalla arvioituna maakunnallisesti sekä jopa valtakunnallisesti merkittäväksi.

Toiminnan jatkaminen merkittäväksi arvioidulla ampumarata-alueella on erittäin tarkoituksenmukaista. Ratoja pitää kehittää niin, että ne täyttävät ympäristölupien ehdot.

Kalle Virtanen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Korona aiheuttaa osalle potilaista pitkäkestoisia oireita, joihin ei ole selitystä – "Monella on ollut vähätteleviä kokemuksia lääkärissä", sanoo liki 3 kuukautta sairastanut Joni Savolainen
 2. Malja keväälle virtuaalisesti – seuraa Vääksyn lukion kevätjuhlaa tästä
 3. Koko viime kauden huilannut hiihtosuunnistaja Siiri Saalo häkeltyi Lahden lyseon urheilulukiolta saamastaan tunnustuksesta
 4. Purkupiha oy:n tulipalon sammutustyöt päätökseen Lahdessa, nyt käynnissä tarkkailuvaihe – "Ei olisi ennenkuulumatonta, että palo voisi vielä jostain syttyä"
 5. Kivimaan koulussa Lahdessa Suvivirsi raikaa tänä vuonna videolla – katso koulun kevätjuhlakooste
 6. Tutut koulut lakkautusuhan alla Orimattilassa
 7. Nastopoli paras Päijät-Hämeen lukioista STT:n lukiovertailussa – rehtori antaa kunnian abeille, mutta "peruskoulun arvosanoja ei voi vertailla keskenään"
 8. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto varoittaa: Suomelle voi käydä kuten Italialle ja Kreikalle – talouskriisien lasku jää nuorille työikäisille
 9. Heinolaan ei rakenneta uutta seurakuntataloa
 10. Enni Ahtiainen, 29, luki salaa ylioppilaaksi ja löi koko sukunsa ällikällä – "Ostin äidilleni lahjaksi lyyran ja videokuvasin reaktion, kun hän avasi paketin"
 11. Tuomo Nieminen oli juuri aloittamassa uudessa työssä johtajaylilääkärinä, kun pandemia levisi Suomeen – Lahden loistavat maastot auttoivat tuulettamaan päätä hektisinä aikoina
 12. Pääkirjoitus: Hoitajille jäi käteen vain luu
 13. Koulujen avaaminen ei pahentanut epidemiaa – "Tekoa ei ainakaan tässä vaiheessa voi virheeksi julistaa"
 14. 29.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä ei edelleenkään uusia koronavirustartuntoja
 15. Kimmo Kankaan Esalainen: Kauppojen ja ravintoloiden pelikoneet saisi sulkea pysyvästi

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Fingerpori 29.5.2020
 2. Fingerpori 28.5.2020
 3. Purkupiha oy:n tulipalon sammutustyöt päätökseen Lahdessa, nyt käynnissä tarkkailuvaihe – "Ei olisi ennenkuulumatonta, että palo voisi vielä jostain syttyä"
 4. Enni Ahtiainen, 29, luki salaa ylioppilaaksi ja löi koko sukunsa ällikällä – "Ostin äidilleni lahjaksi lyyran ja videokuvasin reaktion, kun hän avasi paketin"
 5. Katso video: Lahtelaiset muusikot taltioivat Suvivirren, solistina Dimitri Keiski - katso esitys täältä
 6. Jokimaan palopaikalta leviää yhä savua - "Jos oireita tulee, niin asukkaiden pitää ottaa yhteyttä Akuutti24:een"
 7. Pääkirjoitus: Hoitajille jäi käteen vain luu
 8. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto varoittaa: Suomelle voi käydä kuten Italialle ja Kreikalle – talouskriisien lasku jää nuorille työikäisille
 9. Vene-Tauriaisella Lahdessa alkaa uusi ravintolaprojekti, vene-drive-in, jonka autokaista palvelee ympäri vuoden: "Nyt tehdään eikä vain puhuta"
 10. Fingerpori 30.5.2020
 11. 29.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä ei edelleenkään uusia koronavirustartuntoja
 12. Kolme lahtelaista matematiikanopettajaa sai stipendin kiitoksena ansioituneesta työstä – "Matematiikkaa voidaan soveltaa niin ilmastonmuutoksen kuin koronapandemian ratkaisemisessa"
 13. Tuomo Nieminen oli juuri aloittamassa uudessa työssä johtajaylilääkärinä, kun pandemia levisi Suomeen – Lahden loistavat maastot auttoivat tuulettamaan päätä hektisinä aikoina
 14. Synnyttäjiä koskevia rajoituksia höllennetään Päijät-Hämeessä – hyvinvointiyhtymä pitää osan rajoituksista voimassa
 15. Näppis: Purkupihastakin lähtee aikamoinen savupilvi, millaisia mustia pilviä nouseekaan purku- eli Kierrätyspuistosta?

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.