Työt ja tekijät loittonevat

Yhä useampi avoin työpaikka on työnantajien mielestä vaikeasti täytettävä. Janne Laakkonen

Yhä useampi avoinna oleva työpaikka luokitellaan vaikeasti täytettäväksi. Tilastokeskuksen tällä viikolla julkaiseman tiedon mukaan työnantajat luokittelevat jo 60 prosenttia avoimista työpaikoista vaikeasti täytettäviksi. Vuotta aiemmin vastaava luku oli 52 prosenttia.

Paljon vaikeasti täytettäviä työpaikkoja arvioidaan olevan muun muassa kaupan, teollisuuden sekä sosiaali- ja terveyspalvelujen toimialoilla. Tieto kohtaanto-ongelman pahenemisesta on huolestuttava paitsi yritysten itsensä myös koko kansantalouden kannalta. On syytä muistaa, että esimerkiksi pääministeri Antti Rinteen (sd.) johdolla koottu hallitusohjelma nojaa pitkälti juuri työllisyysasteen nousuun.

Kohtaanto-ongelman ratkaisemiseksi tarvitaan monipuolista työkalupakkia ja eri toimijoiden yhteistyötä. Jo edellinen hallitus tarttui toimeen esimerkiksi liikkuvuusavustuksen ja korotetun työasuntovähennyksen muodossa.

Rinteen hallitus näyttäisi jatkavan toimenpiteitä. Valtiovarainministeriöstä juuri lausuntokierrokselle lähtenyt lakiesitys säätää toteutuessaan puolet työnantajan maksamista muuttokustannuksista verovapaaksi (HS 20.8.).

Vain harva suomalainen on halukas muuttamaan työn perässä. Pankkikonserni Nordean viime vuonna teettämän kyselyn mukaan vain alle kolmasosa työikäisistä suomalaisista olisi valmis muuttamaan työn perässä, mikäli he jäisivät työttömiksi.

Lisätoimet kohtaanto-ongelman selättämiseksi ovat siis tarpeen. Yksi työn vastaanottamista vieraalta paikkakunnalta helpottava toimenpide voisi olla laajentaa työasuntovähennys myös lapsettomien avoparien ulottuville. Asiasta on tällä viikolla tehnyt eduskunnassa kirjallisen kysymyksen hollolalainen kansanedustaja Jari Ronkainen (ps.).

Työvoimapula on tuttu ongelma myös Päijät-Hämeessä. Täällä oppilaitosten ja yritysten yhteistyötä on edelleen tiivistettävä ja opiskelijat on sitoutettava yrityksiin esimerkiksi projektien ja lopputöiden avulla, kuten Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen esitti Etelä-Suomen Sanomissa (11.8.).

Lahden väestönkasvu pohjautuu pitkälti maahanmuuttoon. Siksi on olennaisen tärkeää, että maahanmuuttajat saadaan mukaan työelämään nykyistä paremmin. Käynnistyvä Talent Hub -hanke (ESS 21.8.) toivottavasti auttaa tämän tavoitteen toteutumisessa. Myös kantaväestön muunto- ja uudelleenkoulutusta tulee edelleen lisätä. Työpaikan saaminen on vaikeaa, jos osaaminen ei vastaa työmarkkinoiden tarpeita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.