Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Lukijalta | Jos hapankorput eivät enää maistu, sille ei voi mitään

Keskiviikkona 8.3. Etelä-Suomen Sanomat uutisoi Fazerin vähentävän väkeä hapankorpputehtaalta. Motiivi oli varsin selkeä: hapankorpun syöminen on vähentynyt. Enää ei kannata tuottaa niin paljon kuin ennen. Tähän astihan kaikki on luonnollista ja selvää.

Sen sijaan hapankorppuleipomon pääluottamusmies Ville Lindqvistin kommentti pani miettimään. Hän sanoi, että ”kyllä tässä ihmistä koetellaan, kun voittoa tekevä ja uusia investointeja suunnitteleva yritys toimii näin”.

Jokainen yritys pyrkii tekemään voittoa. Jos se sitä ei tee, se ei kauaa toimi, eikä sellaisen yrityksen varmasti kannata suunnitella uusia investointeja. Fazer on yksi hienoimmista yrityksistä Suomessa. Sen imago työnantaja-rankingissa on erittäin korkealla.

Tässäkin tapauksessa Fazer lupautuu työllistämään muihin avautuviin toimiin kaikki irtisanottavat henkilöt. Aivan ymmärrettävästi tuntuu tietysti pahalta, kun irtisanomisia tapahtuu, mutta tuskin jäätelötehtaitakaan pidettäisiin käynnissä, jos jäätelön syöminen loppuisi.

Kaiken uutisoinnin perusteella on uskottavaa, että Fazer tulee työllistämään Lahteen suoraan satoja työntekijöitä ja rinnakkaistoimijoita alihankintamuodossa vielä lisää. Uuttakaan investointia Fazer ei varmasti tekisi, mikäli se ei uskoisi saavansa aikaiseksi toimivaa ja voittoakin tuottavaa suuryritystä.

Ihmiset kuitenkin syövät ja saavatkin syödä ihan mitä haluavat. Jos hapankorput eivät enää samalla tavalla maistu kuin ennen, sille ei mikään mahti maailmassa voi mitään.

Kirjoittaja on lahtelainen.