Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Lukijalta | Metsäpolitiikkaan tarvitaan metsänomistajan tahto

Suomen metsät ovat meille kaikille rikkaus. Metsäammattilaiset uudistavat ja hoitavat niitä. Metsät luovat hyvinvointia. Hoidetusta metsästä tykkäävät myös marjastajat, suunnistajat, metsästäjät, retkeilijät ja luontokuvaajat.

Metsää pitää koko ajan tarkkailla. Metsissä piilee myös tuhon vaara. Esimerkiksi kirjanpainaja voi saada aikaan hirvittävää vahinkoa.

Metsänomistajan pitää korjata sairaat puut kiireesti poistaa metsästä. Keski-Euroopan tuhot ovat mittavia. Me voimme pelastaa omat metsämme, kun olemme valppaita toimimaan.

Myös metsänomistajat laiminlyövät taimikon hoidot ajallaan. Ne jäävät usein tekemättä, ja ensiharvennus myöhästyy.

Koska metsät ovat Suomen kansallisvarallisuutta, metsäpolitiikkaan pitäisi saada yhteisymmärrys.

EU:n ei pitäisi puuttua Suomen metsien hoitoon. Kyllä me metsänomistajat ja metsäalan ammattilaiset osaamme hoitaa metsämme. Sodan jälkeen alkoi tehokas ja määrätietoinen metsänhoito, ja tulokset näkyvät nyt.

Seuraavan hallituksen olisi tärkeää koota metsäalan toimijat yhteen ja rakentaa oikeaoppista metsäpolitiikkaa, joka on metsänomistajien ja teollisuuden yhteisten näkemyksien ymmärtämistä ja tähtää pitkälle tulevaisuuteen useiden sukupolvien yli.

Jos ei jatketa järkevillä toimenpiteillä, on vaara, että Suomesta katoaa metsäteollisuus. Se on metsänomistajan pahin skenaario pääoman tulolle.

Metsien käsittelyn on oltava suunniteltua ja kannattavaa. Vanha sanonta pätee edelleen: Suomi elää metsästä.

Yli 50 vuotta metsiä hoitaneena ja kasvattaneena kehtaan esitellä työni tuloksen.

Kirjoittaja on metsäalan ammattilainen ja metsänomistaja Asikkalasta.