Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | On monta hyvää syytä hymyillä joka päivä

Usein ihmiset ovat sitä mieltä, että hymyily ei ole kovin tärkeää arjen hetkissä kuten aamulla töihin tai kouluun kävellessä, mutta totuus on kovin toisenlainen.

Tutkimusten mukaan yksi ainoa hymy voi tuottaa aivoissa 2 000 suklaapatukan tai 17 500 euron verran mielihyvää. Tämän lisäksi hymyily antaa sinusta pätevämmän ja luotettavamman kuvan muille.

Ulkomailla ollessani olen huomannut, että lentokenttien ja ravintoloiden henkilökunta vaikuttaa paljon ystävällisemmältä ja lähestyttävämmältä kuin Suomessa, sillä he hymyilevät puhuessaan tai tervehtiessään ihmisiä. Hymy on kansainvälinen tapa viestiä ystävällisyyttä ja kiitollisuutta. Se voi muuttaa koko keskustelun tunnelmaa huomattavasti.

Olen myös huomannut, että yleisesti ihmisten mielestä hymyily on ajan tuhlausta tai muuten vain pieni ja merkityksetön asia, mutta hymyilyllä on monia hyviä vaikutuksia ja oikeita terveyshyötyjä.

Se, että hymyilystä tekee jokapäiväisen tavan, muokkaa aivoja niin, että niihin muodostuu onnellisuuskaavoja, jotka toistuessaan lisäävät positiivista ajattelua. Ja mikä parasta, hymyily on täysin ilmaista.

Aidon hymyn vaikutus on suuri ja sen saavuttamiseen ei tarvita paljoa. Hymyily vaikuttaa positiivisella tavalla sinun itsesi lisäksi ympärilläsi oleviin ihmisiin, joten se todellakin kannattaa.

Kirjoittaja on Lahden yhteiskoulun 8. luokan oppilas.