Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Uutisten viikko | Lapset ja nuoret, kertokaahan, miltä tulevaisuus näyttää?

Ensi viikolla vietetään taas uutismedian, päiväkotien ja koulujen yhteistä Uutisten viikkoa. Tänä vuonna Uutisten viikko 30.1.–3.2.2023 kannustaa tutkimaan, miten luotettavan uutismedian juttuja lukemalla voi muodostaa oman mielipiteen asioista.

Kun uutisissa kerrotaan maailman ilmiöistä ja tapahtumista monesta eri näkökulmasta eikä vain yhdestä, jää lukijalle tai kuulijalle tilaa miettiä, mikä omasta mielestä on hyvin ja mikä kaipaisi muutosta. Noita mielipiteitä toivomme Etelä-Suomen Sanomiin mielipidekirjoituksina.

Tänä vuonna erityisenä mielenkiinnon kohteena ovat lasten ja nuorten ajatukset tulevaisuudesta: Mitä toivot tulevaisuudelta? Millainen olisi tulevaisuuden hyvä koulu, työ, kotikaupunki tai -kunta, Suomi, maailma, elämä? Mikä tulevaisuudessa innostaa, mietityttää, ehkä jännittääkin? Miten muuttaisit asioita, jotta tulevaisuus näyttäisi erityisen valoisalta?

Kysymykset ovat vain ehdotuksia. Voit valita mielipidekirjoituksesi aiheen ja näkökulman vapaasti.

Lasten ja nuorten mielipidekirjoituksia julkaistaan ympäri vuoden, mutta erityisesti Uutisten viikolla. Mielipiteitä julkaistaan sekä paperilehdessä että digilehdessä Ess.fi (valikosta: Pääkirjoitus & mielipide).

Mielipidekirjoitusten ohjeet löytyvät painetun lehden mielipidesivun alareunasta ja digilehden mielipideosiosta. Kirjoituksia voi lähettää tarjolle sähköpostiosoitteeseen lukijalta@ess.fi tai digilehden ohjeiden yhteydessä olevan lomakkeen kautta.

Kirjoittamisiin!

Kirjoittaja on Etelä-Suomen Sanomien mielipidetoimittaja.