Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Anne Honkasen kolumni Kuuluisista artisteista ja yhtyeistä on tekeillä monia elokuvia – Madonnakin kelpuutti näyttelijän esittämään itseään

Viime vuosina on tehty monia onnistuneita elokuvia kuuluisista artisteista ja yhtyeistä: Queen-yhtyeestä Bohemian Rhapsody (2018), Elton Johnista Rocketman (2019), David Bowiesta Stardust (2020), Aretha Franklinista Respect (2021), Elviksestä Elvis (2022) ja Whitney Houstonista I Wanna Dance: The Whitney Houston movie (2022) – nämä ainakin mainitakseni.

Musiikkiaiheiset elokuvat ovat tuoneet menneiden vuosikymmenten tai jo edesmenneiden tekijöiden musiikille uusia kuulijoita. Monet muusikot tai muusikoiden perikunnat ovatkin osallistuneet aktiivisesti näiden elokuvien tekoon.

Elokuvat ovat vetäneet erittäin hyvin katsojia myös teattereihin.

Kiinnostavimmat elämäkertaelokuvat ovat nousseet kriitikoiden tai palkintoja jakavien suosikeiksi.

Bernsteinia näyttelevällä Bradley Cooperilla on niissä tekonenä.

Kun voittajia on näin monia, niin ei ole ihme, että useita uusia musiikkiaiheisia elokuvia on suunnitteilla.

Mahdollisesti jo tänä vuonna saa ensi-iltansa Netflixissa säveltäjä-kapellimestarin Leonard Bernsteinin elämästä kertova elokuva. Elokuvasta julkaistut valokuvat ovat aiheuttaneet jo pienen kohun, sillä juutalaista Bernsteinia näyttelevällä Bradley Cooperilla on niissä tekonenä. Sitä on pidetty antisemitistisenä.

Ensi vuonna on mahdollisesti Bob Marleyn elämäkertaelokuvan ensi-ilta. Reggaen kuningasta näyttelee brittiläinen nouseva tähti Kingsley Ben-Adir. Hänen kerrotaan tehneen elokuvan ohjaajaan vaikutuksen musiikillisen osaamisensa sijaan näyttelijän lahjoillaan – en tiedä, onko kyseessä kiertoilmaus sille, ettei Ben-Adirilla ole nuottikorvaa.

Tässä elokuvassa ei siis mitä ilmeisimmin kuulla näyttelijän esittäminä lauluja, kuten esimerkiksi Elviksessä, jossa rokin kuninkaan lauluja esitti myös Elvistä näytellyt Austin Butler.

Näyttelijän kitaransoittoa luultavasti kuullaan, jos tekeillä oleva Bob Dylan -elokuva valmistuu. Sen pääosassa on Hollywoodin nuori suosikkinäyttelijä ja sydänten murskaaja Timothée Chalamet. Hänen kerrotaan panostaneen Dylanin rooliinsa lähes Elvistä näytelleen Austin Butlerin lailla ja valmistautuneen rooliinsa kuukausia muun muassa opettelemalla soittamaan kitaraa.

Popin kuninkaaksi kutsutusta Michael Jacksonista on ollut tekeillä elokuva jo vuosia. Viime syksynä siihen ilmeisesti etsittiin näyttelijöitä, mutta vielä ei ole kerrottu, joko pääosan esittäjä on löydetty. Ensi-iltaa saadaan siis odotella tovi.

Popin kuningattaresta Madonnasta tekeillä olevan elokuvan pääosaan sen sijaan on jo löytynyt näyttelijä. Tai ainakin sellainen, jonka elokuvan ohjaaja Madonna kelpuuttaisi rooliin. Madonnan kerrotaan järjestäneen rooliin ehdolla olleille näyttelijöille pitkän ja rankan koe-esiintymisjakson, johon kuului muun muassa tanssikoreografioiden harjoittelua. Roolia on tarjottu persoonalliselle Julia Garnerille, joka on tehnyt vaikutuksen muun muassa Ozark ja Inventing Anna -tv-sarjoissa.

Muitakin elämäkertaelokuvia on tekeillä. Omat elokuvansa ovat mahdollisesti saamassa esimerkiksi Amy Winehouse, Cher, Bee Gees (jossa Barry Gibbia näyttelee Bradley Cooper, tällä kertaa ilman tekonenää), Grateful Dead sekä Louis Armstrong.

U2-yhtyeestä on suunnitteilla tv-sarja Netflixille.