Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Lahti, Suomen Florida – täyttä asiaa

Risto Halsti (ESS 14.1.2023) pahoitti mielensä Annamari Jukon kampanjasta "Lahti – Suomen Florida". Jukon kampanja ei mitenkään pyri esittämään, että Lahden sää olisi verrannollinen Floridan säähän. Pääkaupunkiseudun säähän sitä voi kyllä hyvin verrata.

Usein kesäisin, mutta erityisesti keväällä, jolloin Lahdessa on jo lämmintä, pääkaupunkiseudulle puhaltaa Suomenlahdelta etelätuuli, joka saa sään tuntumaan todella kolealta.

Itse olen nyt asunut Suomessa seitsemällä paikkakunnalla mukaan lukien pääkaupunkiseutu ja Tampere. Muutkin asuinpaikkakunnat, yhtä lukuun ottamatta, ovat olleet kooltaan vähän alle tai yli 100 000 asukkaan. Vertaillessamme vaihtoehtoja ennen Lahteen muuttoa tuli nopeasti selväksi, että täällä saa selvästi parhaan vastineen rahalle.

Vertailu USA:han tai Chicagoon on kannattavaa lähinnä, jos haluaa varoittavan esimerkin. Lahti ja Suomi ovat jo esimerkkimaiden rintamassa, kun tehdään ympäristötekoja eikä vain pyöritellä sanoja.

Ainoa, mistä voi amerikkalaisuudessa ottaa mallia, on positiivinen asenne tyyliin: "Hienoa, että Annamari toteutti tällaisen kampanjan. Viedään mekin viestiä eteenpäin."

Kirjoittaja on lahtelainen.