Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Voisimmeko saada vielä yhden veron?

Tulovero. Kuntavero. Kiinteistövero. Arvonlisävero. Alkoholivero. Autovero. Metsävero. Polttoainevero. Sähkövero. Lähdevero. Varainsiirtovero. Ympäristövero. Perintövero. Yle-vero. Valmistevero. Kirkollisvero. Lahjavero. Maastapoistumisvero.

Jokainen valtion keräämä veroeuro on poissa tavallisen kansalaisen palkasta ja eläkkeestä. Toki osa veroeuroista menee tärkeisiin asioihin kuten sairaanhoitoon, koulutukseen, vanhustenhoitoon, tiestöön, puolustukseen ja vaikkapa kirjastoihin – muttei suinkaan kaikki.

Liian suuri osa kansalaisen veroeuroista tuhlataan täyteen turhuuteen. Oma leikkauslistani on selkeä: Siellä ovat hallituksen kokemattomien avustajien ylisuuret palkat. Siellä ovat tehottomat hankkeet. Siellä ovat epäonnistuneet kilpailutukset.

Siellä ovat turhat suojatyöpaikat, ummehtuneet eläkevirat ja varakkaiden ex-kansanedustajien sopeutumiseläkkeet. Siellä on sellaistakin yliopistotutkimusta, joka keskittyy jonkin satunnaisen kaukomaan tanssikulttuurin tallentamisperinteeseen.

Siellä on yritystukia, jotka vääristävät markkinoita. Varmasti kiinnostavaa, muttei Suomella ole sellaiseen varaa näinä tiukkoina aikoina.

Mitä enemmän hallitus keksii yhteisten rahojen käyttökohteita, sitä enemmän se keksii myös veroja. Jos vasemmistohallitus saa päättää, veroja tulee aina vain lisää, koska aina löytyy kivoja tuhlauskohteita.

Hei hallitus, saammeko kohta elämäveron? Se tullaan ottamaan siltä viimeiseltä yrittäjältä ja palkansaajalta, joka vielä kehtaa näyttää elonmerkkejä kuivaksi kuristamisen jälkeen.

Kirjoittaja on Mukkulan Kartanon yrittäjä ja eduskuntavaaliehdokas (kok.).