Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Kaikkien työntekijöiden palkkoja ei vielä ole yhtenäistetty hyvinvointiyhtymässä

Viitaten Etelä-Suomen Sanomien artikkeliin ”Päijät-Soten palkka­remontti lähtemässä toiselle kierrokselle – Jokaisen saatava samanlaisesta työstä samanlainen tilipussi” (25.11.) haluamme tuoda esille muutaman tarkennuksen, koska asia on herättänyt runsaasti kysymyksiä henkilöstön keskuudessa.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä tiedotti 21.11., että yhtymän palkkaharmonisaatio on valmistunut. Valitettavasti asia ei kuitenkaan ole näin. Työnantajan tekemien korotusten jälkeen samasta työstä ei edelleenkään makseta samaa palkkaa. Lisäksi työnantajan toteuttama osittainen harmonisaatio koskettaa vain osaa henkilöstöryhmistä. Esimerkiksi hammaslääkäreiden ja sosiaalihuollon vaativissa ammattitehtävissä toimivien sosionomien palkkaharmonisaatiota tehty ratkaisu ei edistä millään tavalla.

Koska hyvinvointiyhtymän palkkaharmonisaatiosta ei päästy yksimielisyyteen paikallistason neuvotteluissa, on asia viety valtakunnan tason neuvotteluihin. Siellä neuvotteluosapuolina ovat kunta-alan pääsopijajärjestöt (Juko, JAU ja Sote) ja työnantajajärjestö (KT).

Sitten kun keskusneuvotteluista saadaan ratkaisu, joka toimeenpannaan hyvinvointiyhtymän palkkojen yhdenmukaistamiseksi, voidaan sanoa, että palkkaharmonisaatio on tehty.

Ja sen jälkeen katseet suunnataan hyvinvointialueen palkkaharmonisaatioon, joka toki Päijät-Hämeessä tarkoittaa pienemmän mittakaavan prosessia kuin useilla muilla hyvinvointialueilla.

Kirjoittajat ovat Jukon pääluottamusmiehiä.