Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Lukijalta | Marraskuun pimeys masentaa, tarvitaan lisää tapaamispaikkoja

Marraskuun pimeys masentaa monen mieltä, vaikka aurinko välillä pilkahteleekin. Monet meistä viettävät aikaa yksin kotonaan, ja silloin huolet ja murheet tuntuvat vielä suuremmilta.

Onneksi on kauppakeskuksia. Olenkin huomannut, että monet ihmiset pysähtyvät siellä keskustelemaan toistensa kanssa.

Mutta onko se ihan oikea paikka? Meillä pitäisi olla tapaamispaikkoja, minne olisivat tervetulleita kaikki ihmiset lapsista vanhuksiin, ja siellä olisi hyvä olla lapsille mahdollisuus hoitoon ilman vanhempiaan. Näin vanhemmatkin voisivat hetken hengähtää.

Me olemme kaupungistuneet, ja kaupungit tuntuvat rakentavan yhä enemmän kerrostaloja ihmisten asuttaviksi. Me tarvitsemme kuitenkin myös yhteisiä kokoontumistiloja, minne ihmiset voisivat mennä levähtämään ja tapaamaan toisiaan.

Käytännössähän se ei olisi mikään ongelma, mutta siihen sotketaan niin paljon muita asioita, kuten kuka maksaa tilavuokran ja kuka ylläpitäisi tällaisia taloja. Meidän on rakennettava yhteiskunnastamme inhimillisempi, ihmisiä palvelevampi ja kokonaisvaltaisemmin toimiva.

Kirjastot on jo hyvänä esimerkkinä. Voisimmeko laajentaa vaikka kirjastojen toimintaa, ettei pyörää tarvitsisi keksiä uudestaan. Onhan meillä myös monitoimitaloja ja muita yhteisiä tiloja. Ne olisi vain saatava hyötykäyttöön meidän kaikkien hyvinvoinnin edistämiseksi. Mikä olisi se kaupunki, joka lähtisi ensimmäisenä tukemaan asukkaiden kokonaisvaltaista hyvinvointia? Sinne olisi varmaan helpompi saada uusia asukkaitakin.

Kirjoittaja on keravalainen.