Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Tuoreet kouluasiantuntijat tekevät ihmeitä

Tunsin kerran henkilön, joka oman ilmoituksensa mukaan oli ”kaikkien alojen asiantuntija”. Lahden kaupungissa näitä asiantuntijoita riittää. Tilakeskus laskee neliöitä ja kuutioita ja yrittää sovittaa mieleisensä tulokset ihmisten lukumäärään. Samalla tulee otettua kantaa esimerkiksi opetuksen laatuun ja liikenneratkaisuihin.

Monella virkamiehellä ja -naisella ja tietysti poliitikoilla – varsinkin, jos he ovat joissain vaaleissa ehdokkaana – on tarve saada oma suunnitelmansa esiin.

Lahden uusi opetus- ja kasvatusjohtaja (1.8.22 alkaen) on ensi töikseen alkanut kiireellä vähentää koulujen lukumäärää, mikä on jo vuosikausia ollut vahvasti laskusuunnassa.

Tiirismaan yläkoulun rehtori (1.8.22 alkaen) on ehtinyt olla mukana valmistelemassa Tiirismaan koulun siirtymistä Paavolan kampukselle. Kovin pitkää paikallista kokemusta ei hänelläkään ole. Hän on kuitenkin tehnyt laskelmia ja löytänyt useita riittäviä välituntipihoja alueelta, missä ei näy yhtäkään vapaata neliötä.

Aikuisopiskelijat, joiden käyttöön Aikuiskoulutuskeskus on alunperin rakennettu, on kokonaan unohdettu. Ei löytynyt vanhaa eikä uutta päättäjää puolustamaan heitä. Kaupunkilaisia ei voi kohdella näin huonosti. Mainostetaan ja markkinoidaan osallistamista ja osallistumista - jonkin alan asiantuntijan keksintöä sekin.

Alussa kertomani asiantuntijan etuna oli, että hän toimi paikkakunnalla, jonka tunsi.