Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Tämä ei ole kriisi, vaan varojen uudelleenjakoa

Media on nyt täynnä ohjeita, joilla yksilöitä vastuutetaan varautumaan kriisitalveen. Punalapputuotteiden ostaminen tai aromipesän kaivaminen varastosta sähkönsäästämiseksi ovat kuitenkin täysin vääriä keinoja torjua kyseistä kriisiä.

Olemme tilanteessa, jossa umpihulluna jatkuvan maailmanpoliittisen tilanteen varjolla kaikkia hintoja nostetaan ennennäkemättömälle tasolle ja pörssiyhtiöt tahkoavat vuosituhannen voittoja. Energiayhtiöt, kaupat ja palveluntarjoajat tekevät tulosta, samalla kun yksittäisten ihmisten odotetaan säästävän, tiukentavan ja kurjentavan. Ukrainan sotaa ei kannata lopettaa, koska se toimii parhaana mahdollisena tekosyynä tälle kehitykselle.

Meneillään ei olekaan kriisi vaan loppuhuipennus varojen uudelleenjaosta köyhiltä rikkaille.

Olisi ehkä syytä nyt keskittyä antamaan mediahuomiota sille, mitä maailman taloudessa oikeasti tapahtuu, sen sijaan että palstatilaa tuhlataan energiansäästöneuvoihin ja kriisitalvipelotteluun. Tässä tilanteessa emme tarvitse yhtään aromipesää vaan vallankumouksen. Punalappuostosten sijaan jokaisen meistä pitäisi mennä barrikadeille.

Kirjoittaja on lahtelainen markkinoinnin asiantuntija ja kirjoittaja.