Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Takuusäätiö vastaa: Velkahuoliin kannattaa hakea apua

Nimimerkki Järjestelyä yrittänyt kirjoitti ESS:n mielipidepalstalla 20.11.2022, kuinka hän ei ollut saanut pankkilainaa velkojensa yhdistämiseen Takuusäätiön myöntämästä lainan takauksesta huolimatta.

Säätiön takaus on käytännössä sataprosenttinen vakuus pankille. Tilanne on ymmärrettävästi kirjoittajalle äärimmäisen ikävä. Takuusäätiön rooli on antaa ihmiselle mahdollisuus velkojensa järjestelyyn, mutta viime kädessä pankki päättää lainan myöntämisestä. Onneksi kuitenkin lähes kaikki asiakkaamme saavat järjestelylainan ja yleensä omasta pankistaan.

Takuusäätiö on voittoa tavoittelematon sosiaalialan järjestö. Pankkilainojen takaaminen velkojen yhdistämiseksi on yksi palveluistamme. Tämän lisäksi neuvomme maksutta kaikenlaisissa rahahuolissa Velkalinjalla tai chatissa.

Neuvontaamme kannattaa olla yhteydessä, kun harkitsee takauksen hakemista. Verkkosivuiltamme löytyy muun muassa tietoa taloudenhallinnasta ja erilaisista velkojen maksukeinoista.

Kirjoittaja on Takuusäätiön sosiaalisten rahoituspalveluiden johtaja.