Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Kuntoutuksen avulla kohti satavuotisuutta

Keväällä 2022 todettiin, että munuaiseni toimivat enää kymmenen prosentin teholla. Sairaala totesi, ettei korkean ikäni (!) takia, asialle voida tehdä mitään, merkitsi kirjoihin, ettei elvytetä ja siirsi kotiin.

Aluksi ajattelin, että tähänkös se elämä loppui. Sitten ryhdistäydyin ja aloin käyttää Valtiokonttorin sotavammalain mukaista kuntoutusta. Nyt minut kuntoutussairaalan toimesta haetaan tiistai- ja torstaiaamuisin päiväkuntoutukseen.

Kuntoutus käsittää tietokoneohjattua kuntosalivalmennusta, tuolivoimistelua, tietovisailua, saunomista ja ruokailua. Lisäksi olen joka neljäs viikko sisällä sairaalassa. En pysy pystyssä ilman rollaattoria, mutta ”marssi jatkuu”! Yritän sunnuntaisin, satoi tai paistoi, kävellä kymmenen kilometriä tukiryhmäni kanssa. Ei tahdo joka sunnuntai eikä joka säällä onnistua.

Suomessa kuoli tämä vuonna lotta 109-vuotiaana. Itse täytän tänään 99 vuotta ja pyrin aluksi siihen, että täyttäisin vuoden kuluttua 100!

Kirjoittaja on sotaveteraani.