Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Kostonkierre-näytelmä – totta ja tarinaa

Kävin katsomassa Lahden kaupunginteatterissa Kostonkierre-näytelmän. Esitys oli uskomaton kokonaisuus Lahden osin tosiperäisistä, osin kirjailijan mielikuvituksen luomista tapahtumista ja henkilöistä. Näyttämöllä tapahtui koko ajan, ja mielestäni hienosti ja melkein huomaamattomasti lavasteet vaihtoivat paikkaa siinä missä näyttelijätkin.

Kaupungin arvostettu työmies Jepulis Penjami antoi herkullista vauhtia omintakeisilla huomautuksillaan milloin mistäkin. Kaikkien näyttelijöiden työ oli ison kiitoksen arvoinen. Näytelmä päättyy valoon ja toivon odotukseen siitä, että ihmisten välinen kostonkierre loppuisi tulevaisuudessa.

Osoitan suuret kiitokseni myös kirjailija Timo Sandbergille, jonka tekstiin näytelmä perustuu. Kun lukee koko Mustamäki-sarjan, on ehkä vieläkin helpompi samaistua näytelmän teksteihin ja vaikkapa Jepuliksen tölväisyihin.

Kostonkierre on upea kooste 1900-luvun alkupuolen tapahtumista myös Lahdessa. Näytelmä on samaan aikaan totta ja tarinaa. Kiitokset ja isot taputukset kaikille näytelmän onnistumiseen vaikuttaneille asianosaisille.

Kirjoittaja on lahtelainen.