Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Lukijalta | Syrjintä täytynee määritellä uudelleen

Digitaalisuus jyrää. Kiittävätkö vanhukset? Jostain syystä oletan, että Vastaamon tietomurron uhreina oli paljon henkilöitä, jotka eivät käytä digitaalisia palveluita.

Keskusrikospoliisi aikoo MTV Uutisten mukaan evätä tuolta ryhmältä oikeudet korvauksiin: "Lausumalomake on avoinna poliisin sähköisessä asiointipalvelussa vain tietomurrosta rikosilmoituksen tehneille "

Jotta siis voisi saada korvauksia on pitänyt tehdä rikosilmoitus. Sen voi toki yhä tehdä. Lisäksi pitää antaa digitaalinen lausuma. Kykeneekö jokainen Vastaamo-rikoksen uhri tuon tekemään?

Poliisi ei varmastikaan kykene mieltämään syyllistyvänsä syrjintään vaatimalla uhreilta digitaalista lausumaa, jättämällä kertomatta, että rikosilmoituksen ja lausuman voi toimittaa vaikka perinteisenä kirjeenä.

En lainkaan hämmästele poliisin toimintaa, koska tiedän poliisin linjanneen, syyttäjän hyväksynnällä, että kauppa voi päättää, että joitain etuja ja alennuksia annetaan vain henkilöille, joilla on älypuhelin ja jotka osaavat sitä käyttää.

Ehkä Suomen lainsäädännössä pitäisi uudelleen määritellä, mitä on syrjintä. Määrittelyn tulisi olla sellainen, että minäkin sen kykenisin ymmärtämään, kiitos!

Kirjoittaja on julkishallinnon asiantuntija ja eläkeläinen.