Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Lukijalta | Vaihtoehto Aleksin sillalle voisi olla kiskobussi

Kun kadun ylittävää siltaa ei saa rakentaa Lahden Aleksanterinkadulle ja kun kadun alikulkutunneli on mahdotonta toteuttaa, rakennetaan kadun yli Seurahuoneen hotellin osien välille yhdellä raiteella kulkeva 10–12 hengen ”kiskobussi” tai ”gondoli” , joka toimii hissin tavoin.

Kun bussi on asemallaan, kadun yli menee vain yksi raide, joka voidaan muotoilla ja maalata maisemaan sopivaksi. Näkymä hyppyrimäkiin säilyy. Bussi olisi sisältä yhtenäinen, Seurahuoneen tyyliin sisustettu, mutta ulkoa se näyttäisi värikkäältä kolmen vaunun lastenjunalta.

Lasten tapahtumissa bussissa voisi olla lasten satuhahmo tai joulupukki. Tämä olisi ensimmäinen Suomessa ja samalla Lahden uusi matkailunähtävyys.

Uskon, että tämä piristäisi keskustaa. Tässä olisi myös hyvä projekti jollekin Lahden seudun metallialan yrittäjälle. Uskon, että tuotteelle olisi kysyntää myös muualla maailmassa.

Ratkaisuvaihtoehtoja idean toteuttamiseen löytyy maailmalta, huvipuistoista ja laskettelurinteistä.