Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Seurakuntien diakoniatyöhön täytyy osoittaa lisää rahaa ja käsiä

Tässä tilanteessa, jossa maailmalla ja Suomessa nyt eletään, on monta asiaa, jotka koskettavat diakoniatyön asiakkaita tavalla tai toisella. Ruuan ja sähkön hinta on noussut huomattavasti ja koskettanut etenkin lapsiperheitä, vanhuksia ja vähävaraisia, jotka elävät pienellä palkalla tai eläkkeellä.

Ruoka-apua voi saada diakoniatyön kautta 100–250 euroa kertaluontoisesti, ja tämä ei tietenkään ole kovinkaan pitkä aikainen ratkaisu. Diakoniatyöhön on panostettava lisää käsiä ja rahaa. Tällä hetkellä diakonit on kovan työpaineen alaisia.

Kaikki nämä 12 vuotta yhteisessä kirkkovaltuustossa ja Joutjärven seurakuntaneuvostossa olen tätä työmuotoa pitänyt esillä ja sen tärkeyttä.

Olen monesti esittänyt, että lisää rahaa diakoniatyöhön, mutta on ollut kohteita, jotka on asetettu tärkeämmiksi ja jotka ovat menneet diakoniatyön edelle. Yhtenä vuonna oli diakonin virka hyllyllä. Sitä olisi tarvittu mutta se muutettiin papin viraksi.

On ollut yhteisen kirkkovaltuuston kokouksia, joissa olen asettanut diakoniatyön ja mielestäni väärät rahankäyttökohteet vastakkain, esimerkiksi Joutjärven urut, joihin haluttiin langaton soittopöytä, hinta noin 100 000 euroa, eikä taida toimia vieläkään. Tässä asiassa ehdotukseni havisi äänestyksen 13–36.

Marian kammarin siirrossa Vapaudenkatu 6:een, meni kymmeniätuhansia eroja hukkaan (valmistelut ja Vapaudenkadun muutostyöt). Tätä siirtoa vastustin, mutta en saanut asiaa äänestykseen.

Olen päässyt työskentelemään koko seurakuntayhtymän yhteisessä diakoniatyön johtokunnassa, ja niinä neljänä vuotena jokaisessa kokouksessa tavalla tai toisella ihmettelimme, miten tuohon ja tuohon voi löytyä rahaa, mutta ei diakoniatyöhön.

Toivoisin, että jatkossa kiinnitettäisiin enemmän huomiota diakoniatyöhön ja sen arvostukseen – lisää käsiä ja rahaa.

Kirjoittaja on seurakuntavaaliehdokas Joutjärven seurakunnassa.