Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Suomessa ei osata päättää isoista asioista itsenäisesti

Meillä Suomessa pohditaan parhaillaan uskomatonta asiaa, voimmeko mennä Natoon itse ilman Ruotsia. Miksi ihmeessä tällaista markkinoidaan? Tämähän edustaa tyypillistä suomalaista nynnyilyä, itse ei osata tehdä mitään, jos joku ei sano, mitä tehdä.

On aivan varmaa, että Ruotsi ei vastaavassa tilanteessa epäröisi hetkeäkään. Ikävä tosiasia on, että Suomessa ei osata päättää isoissa asioissa itsenäisesti, ohje on saatava Brysselistä, Moskovasta tai Tukholmasta.

Onko tämä samaa, mistä nyt joudumme seuraavaksi Brysselin kanssa vääntämään EU:n keksimästä ennallistamisasetuksesta? Ennallistamisasiassahan Suomi nukkui, eli päättäjät nukkuivat kesällä, kun asiasta olisi pitänyt antaa lausunnot. Jostain syystä naapurimme Ruotsi huomasi, että luontoasiatkin hoidetaan kansallisesti paremmin kuin Bryssel-johtoisesti.

Asian ymmärtää pääministerin kommenteilla, että tarvitsee pääministerikin vapaa-aikaa. No ei se mitään, mutta kun tämä pääministerin vapaa-aika maksaa Brysselin alustavan arvion mukaan maallemme 931 miljoonaa vuodessa.

Herää kysymys ajaako hallituksessa kukaan maamme ja kansalaistemme etua?

Kirjoittaja on kausalalainen.