Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Lukijalta | Tasa-arvo on taas hiukan valmiimpi

Tasa-arvopolitiikkaan eivät vaikuta ainoastaan puolueet, mutta ne voivat kuitenkin sitä edesauttaa. Nyt istuva hallitus on tehnyt tasa-arvotekoja, kun taas pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallitus muistaakseni sanoi, että tasa-arvo on valmis. No, ei ole ollut.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus teki perhevapaauudistuksen sekä laajennetun oppivelvollisuuden, mikä estää nuoria syrjäytymästä maksuttomalla toisella asteella. Nämä ovat olleet aidosti tulevia sukupolvia ajattelevia hallituksen saavutuksia.

Ylen Politiikkaradiossa (31.10.2022) analysoitiin hallituksen tekemää tasa-arvopolitiikkaa. Turun yliopiston sosiologian yliopistolehtori Hanna Ylöstalo selvitti, missä asioissa istuva hallitus on onnistunut ja missä ei.

Useimmiten kansalaiset ovat olleet Ylöstalon mukaan aktiivisessa roolissa tasa-arvo asioissa. Esimerkiksi kansalaisaloitteiden kautta eduskunta on joutunut ottamaan kantaa tasa-arvoiseen avioliittolakiin, translakiin sekä suostumukseen perustuvaan raiskauslainsäädännön uudistamiseen, joihin Sanna Marinin hallitus on lakiesityksensä antanut. Translakiin ei ole saatu selvyyttä, mutta tasa-arvoiseen avioliittolakiin ja suostumukseen perustuvaan raiskauslainsäädäntöön kylläkin.

Puolueet eivät voi väittää mitään eduskunnan ulkopuolelta vaadittua lainsäädännön muutosta omakseen, mutta hallituksen saavutukseksi kylläkin.

Kirjoittaja on lahtelainen.