Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Tiirismaan metsät ovat arvokkaita – annetaan lähimetsiemme vanheta

Viikonloppuna kävin lenkkeilemässä Tiirismaan maastoissa ja ilokseni pääsin lähietäisyydeltä seuraamaan pohjantikan lounashetkeä ja metson hiippailua varvikossa, josta se tarkkaavaisesti seurasi myös minua. Molemmat linnut viihtyvät vanhoissa kuusimetsissä.

Aiemmin lenkkeillessäni Tiirismaalla olen nähnyt päiväunilla olleen viirupöllön, uteliaan lumikon talvipuvussa ja viheltelevän pyyn poikueineen. Kaikki nämä kohtaamiset ovat olleet minulle merkityksellisiä luontoelämyksiä, joita olen päässyt kokemaan liikunnan harrastamisen lomassa.

Minua ihmetyttää suuresti vimma toteuttaa metsänhakkuita Messilän ja Tiirismaan metsissä. Aiemmin hakkuita on tehty Tapanilan ulkoilumaastoissa. Siellä oikean metsän tilalla on nyt siisti talousmetsä.

Upeaa vanhaa metsää on vielä jäljellä esimerkiksi Hälvälän harjoitusalueella, josta pääsi viime talvena Finlandia-hiihdon yhteydessä nauttimaan.

Viime aikoina Etelä-Suomen Sanomissa on julkaistu paljon kirjoituksia lähimetsien merkityksestä ja Lahden kaupungin ympäristötavoitteista. Miksi emme aloittaisi läheltä ja suojelisi näitä ainutlaatuisia metsiä?

Vanhat kuusimetsät ovat arvokkaita sellaisenaan. Annetaan lähimetsiemme vanheta!

Kirjoittaja on lahtelainen.