Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Yksinomaan poliisin resurssien lisääminen ei riitä ehkäisemään jengiytymistä

Jengit eivät ole mikään uusi ilmiö. Tuttavani kertoo, miten Liipolan ja Mukkulan nuoret nujakoivat aikoinaan.

Sitä on vaikea sanoa, onko väkivalta tullut raaemmaksi. Ainakin Helsingin seudulla ongelmia on. Lehtitietojen mukaan nuoret hakkaavat jopa lapsia.

Olen asunut Ruotsissa ja seurannut tapahtumia siellä. Joissain kaupungeissa on niin väkivaltaisia ryhmiä, että poliisi ei uskalla mennä sinne kuin armeijan tukemana.

Maahanmuuttajat asettuvat usein samoille alueille, esimerkiksi Tukholman Rinkebyn asukkaista noin 90 prosenttia on ensimmäisen tai toisen polven maahanmuuttajia. Suomi voi vielä välttää Ruotsin tekemät virheet. Se vaatii pitkäjänteistä kotouttamista sekä kielen ja kulttuurin oppimista.

Se on varmaa, että yksinomaan poliisin resurssien lisääminen ei riitä. On havaittu, että jos jollain alueella liikkuu paljon poliisiautoja osa asukkaista huolestuu. He alkavat epäillä, että alueella on jotain tekeillä. Osa puolestaan on sitä mieltä, että poliisipartiot ovat hyvä asia.

Mielestäni jengiytymisen ehkäiseminen lähtee koti- ja nuorisokasvatuksesta.

Kirjoittaja on lahtelainen.