Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Näppis | Lopettakaa jo Aleksin sillasta vatkaaminen ja ottakaa oppia fiksusta naapurikaupungista

Lopettakaa jo Aleksin sillasta vatkaaminen ja ottakaa oppia fiksusta naapurikaupungista. Orimattilassa päättäjät suostuivat ilman muuta Hämeenmaan vaatimukseen pääkadun katkaisemisesta, koska marketin parkkipaikka sattuu olemaan toisella puolella. Siis reippaasti vain ajoneuvoliikenne poikki myös Seurahuoneen kohdalta. Senhän voi helposti ohjata muualle.

Hiljaista on Salpausselällä. Kaikki väylät auki eikä kävelijöitä näy. Silloin tällöin joku hymyilevä sauvakävelijä. Mukavasti näytetään mahtuvan latujenkin tultua.

Vili Uusikallion ja Matti Even viimeisimmät kolumnit kertovat surullisen hyvin Lahden päättäjien henkisestä ja älyllisestä kyvystä tehdä hyödyllisiä päätöksiä. Täytyy kuitenkin muistaa, että heidät on vaaleissa valittu ja päätösvalta annettu. Toivottavasti seuraavissa kunnallisvaaleissa lahtelaiset valitsevat viisaammin ja kehityksen puolesta.

Sokoksen hotellipuolelta pääsee Seurikselle myös taksilla aamiaiselle! Torilta pirssi tulee nopsasti – siis ei tarvita siltaa!

Jos seurahuoneen ongelmana on aamiaisen järjestäminen hotellivieraille ja ilman siltaa asiakkaat joutuvat sään armoille, miksi ei aamiaista järjestetä Sokoksen kahvilassa? Kaikki valmiina.

Turhasta kellojen siirtelystä voitaisiin luopua, jos kesällä vain mentäisiin töihin tuntia aikaisemmin ja vastaavasti lähdettäisiin tuntia aikaisemmin kotiin.

Hoitajapulako! Tehyn Rytkönen sanoi, että jos palkat hoitajilla nousee, niin kyllä tekijöitä löytyy. Nyt sitten vaan hommiin – puheista tekoihin.

S.hoito-oppil. P-paikat ovat olleet tyhjillään jo koko syksyn. Eikö sieltä voisi poistaa lisäkyltit: sallittu vain P-luvan saaneille ja vaihtaa tilalle esim. 2h pysäköintikiekolla -merkki. Olisi hieno kädenojennus kaupungilta lääkärillä ja tutkimuksissa käyville sairaille!

Turha ruikuttaa Aleksin siltaratkaisusta. Missään suuressa kaupungissa ei ole rakennettu tällaisia hökkeleitä pääkadun yli maisemaa tukkimaan ja pilaamaan.

Erittäin ravisteleva ja hyvä kolumni Vili Uusikalliolta. Ei pidä jäädä makaamaan nykyisiin aikaansaannoksiin, vaan katsottava eteenpäin, kuten Tampere on tehnyt. Lahdella on aineksia moneen, ja on tuhlausta jättää niitä käyttämättä. Visionäärejä tarvitaan.

Aleksin jouluvalot ovat hieno ja värikäs talvinen tarina, jota ei pidä tuhota. Ei näin ainutlaatuista ole muualla maailmassa. Antakaa edes niiden olla rauhassa.

Ulla Vaara kertoi sen asenteen joka kaupunkikehitystä, viihtyisyyttä ja työpaikkoja hidastaa, kaupunginhallitus katsoo taakse, ei tulevaisuuteen.

Jalkaranta slummiutuu. Rähjäistä, roskaista ja hoitamatonta. Ympäristöä ja viihtyisyyttä kehitetään keskustassa ja Ankkurissa. Milloin on Jalkarannan vuoro?

Kiitos hienoista asiakirjoituksista (Kolumnit 31.10.22/Matti Eve ja 2.11.22/Vili Uusikallio). Näin ajattelee moni lahtelainen eikä vain ''muutamat'', kuten Ulla Vaara esittää (Mielipide 1.11.22).

Molemmat mielipiteet, puolesta ja vastaan, ovat saman arvoiset. Mutta jos on Lahden suurin työllistäjä, silloin pitäisi saada tehdä mitä haluaa. Se on jo arveluttava ja moitittava mielipide.

Uimaopetus koululaisille on hyvä, mutta voisivatko opettajat kerrata oppilaille sääntöjä, miten uimahalleissa toimitaan, koska siellä käy samaan aikaan muitakin uimareita. Esim. Hollolan hallissa aivan hillitön meteli ja meno! Ja eikö sauna ole lämmittelyä varten, eikä suihkuissa kuuman veden alla seisoskelu!

Kyllä on aikoihin eletty, Hämeenmaan ylikulkusilta olisi tuonut työpaikkoja ja vierailijoita Lahteen. Ihan höpö höpöä!

Kohta maksatte kovaa vastiketta, kun teillä ei lämmön talteenottoa tai maalämpöä. Patterit ovat vieläkin kylmempiä.

Sodan alussa Esko Aho totesi telkkarissa, että siilitukkaiset haluavat Natoon. Takinkääntäjä Ahon en ole vielä huomannut käyneen parturissa.

Tämä nyt oleva oikea aika pysyväksi. Ilta- ja nukkumisaikaa enemmän ja väsymystä vähemmän.

Kysymys kuluttaja-asiamiehelle. Onko 60% hintojen korotus lain mukaista? Tuntuu kohtuuttomalta kiskonnalta!

Olkaamme ylpeitä! Meillä on maailman kaunein pääministeri!

OP lopettaa konttoreita, vaikka 17 prosentille se on ainoa keino hoitaa raha-asiointi. Iäkkäille. Tosiasiassa sama kuin ryöstö. Antaa valtuudet varoistaan vieraisiin käsiin. Vai mitä? Vanhuusvaltuutettu Päivi Topo!?

Kiitos sinulle, bussikuski, joka odotat kunnes pääsen istumaan turvallisesti paikoilleni. Hyvää matkaa!