Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Näppis | Kyllä todellisessa hädässä olevia pitää auttaa

Suomessa vähävaraiset saavat toimeentulotukea. Ukrainassa elämä sodan keskellä on vaikeaa. Siviilikohteita pommitetaan, koteja tuhoutuu. Kyllä todellisessa hädässä olevia pitää auttaa.

Näppis 1.11. Kirjoittaja toivoi Suomen vähävaraisille samanlaista keräystä kuin Ukrainan sodasta kärsiville. Varmasti tulee, kun olemme samassa tilanteessa. Kaikkea sitä toivotaankin.

Karjaa ulkoilutetaan Suomessa, mutta ei hoitolaitosten vanhuksia.

Kuinka moneen kertaan meitä omakotiasujia oikein verotetaan siitä, että olemme työllämme säästäneet palkastamme ja maksaneet verot ja rakennustarvikkeista. Samoin tontista lainhuudatukset, ja aina vaan valtio maksattaa meillä veroina törkeästi. Millä luulette kaikkien eläkeläisten vanhassa talossa elävien maksavan taas tulevat korotukset.

Toivottavasti Sanni Grahn-Laasonen Lahden torilla tapaamisessa kertoo, jatkaako kokoomus samaa vanhaa köyhän kurittamista, kuin aikaisemmin. Sitten ihmetellään, miksi meillä on yhtäkkiä ilmestynyt runsaasti joutilaita nuoria. Jos kaikista tuista leikataan rajusti, samoin ammatillisen tai korkea-asteen koulutusmäärärahoista, piiat ja rengit heiltä loppuvat. Antaisivat edes ihmisarvoisen elämän. T. Myös suomalainen veronmaksaja

Olkaa huoletta, kyllä se kävelysilta saadaan, menihän 50 vuotta ensimmäisen valituksen jälkeen niin saatiin ohitustie.

Ukrainaan pitäisi lahjoittaa paljon enemmän kuin mainittu 74 miljoonaa euroa. Tarve siellä on suuri, 740 miljoonaa olisi jo kohtalainen summa. Suomen lapsille kerätään miljardeja verotuksen kautta ja vähävaraistenkin olosuhteet ovat hyvät Ukrainaan verrattuna.

Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun verrataan keskenään Ukrainan sodan olosuhteisiin tarvittavaa välttämätöntä rahaa ja Suomen vähävaraisten nykyistä olosuhdetta. Kun katsoo ja kuuntelee sodan uhrien järkyttäviä tilanteita, ei kateudelle pitäisi antaa tilaa.

Kiitos, Matias Granlund! Toit rohkeasti esiin ajatuksesi kirkon tilasta. Kauhistuttaa monien pappienkin liberaali linja. Jokaiselle kohta tarjotaan omanlaista Jumalaa. Kuinka pitkään Jumala sallii kaikkea tapahtuvan?

Etlarin pääkirjoitus 31.10.2022 pöyristyttävä. Pääkirjoituksen tekijä on Hämeenmaan ja Jalon nuoleskelija. Lehden tulee olla puolueeton eikä hyökätä asiallista päätöksentekoa vastaan. Pääkirjoitus menettää arvovaltansa.

PH hyvinvointiyhtymän Sydäntoimenpideyksikön erinomaisen taitavalle ja määrätietoiselle henkilökunnalle suuri kiitos ammattitaitoisesta huolenpidosta!

Miksi kumottiin Aleksin siltahanke. Ulla Vaara: Pääväylä ja maisemat olisi kadonneet, näin väität. Mitkä maisemat, silta oli voinut olla kaikkien käytössä, sinne vaikka pieni kahvila, sieltä ne maisemat olisi avautuneet. Aleksi on ruma, kolkko katu, silta olisi tuonut piristysruiskeen kaikille, myös turisteille.

Kiitos, M. Granlund, toit näkyväksi, mikä kirkon ja uskonnon tavoite pahimmillaan on, ihmisten ja heidän tekemistensä kontrollointi, itsenäisen ajattelun kieltäminen ja vaikeneminen. Pappien tehtävä olisi mielestäsi saada kansalaismielipide imitoimaan kirjanne sanomaa? Siis matkia ja esittää jotain, mitä ei itse ole. Ei vaikuta kovin ihmisystävälliseltä sanomalta.

Kotitalouksien suurimpia hiilijalanjälkiä aiheuttaa koirien pito. Tätähän oikein yllytetään mediassa. Ylelläkin pentulivessä.

Surullista, ettei päättäjillämme ole rohkeutta hyväksyä uusia ideoita, jollainen olisi ollut myös Aleksin ylittävä silta. Mitä hyötyä on tuhlata verovaroja seminaareihin ja ihastella Lahteen palatessa käyntikohteiden innovatiivisuutta ja saavutuksia. Meillä kausivalojen säilyttäminen ja Aleksin kulttuurinäkymä ovat arvokkaampia kuin yrittäjyys. Miksi?

Olisiko jo aika Etlarin graafikkojen suunnitella lehden sivujako uusiksi siten, että lehti ilmestyisi yksiosaisena. Tiistain lehden ns. b-osan sivut olivat kolmilehtisinä ohuena nitomattomana. Onko pakko tehdä lehti kaksiosaisena?

Jos Ukrainalle ei anneta mahdollisuutta iskeä syvälle Venäjän aseteollisuuteen ja ohjustukikohtiin, on sota liian epätasaista. Ukraina turvaton, Venäjä turvassa.

Hattua nostan Lahden kaupunginhallitukselle! Ei taida olla Suomessa kuntaa, jossa ei ihmeteltäisi näiden kaupan keskusliikkeitten kykyä saada tahtonsa läpi. Ne voivat rakentaa mitä ja mihin haluavat. Lahdessa uskallettiin kerrankin sanoa ei kaupunkikuvan pilaajalle. Hienoa!

Näppisten ja muiden mielipidekirjoitusten perusteella näyttää siltä, että Lahden tulevaisuus, elinkeinoelämä ja turismi on tuhottu, kun Aleksin siltaa ei tulekaan.

Lahden kaupunginhallitus on tehnyt päätöksensä ns. Aleksin ylikulkusillasta. Nyt muutama trolli yrittää yhä kyseenalaistaa tehtyä päätöstä perusteilla, jotka suoraan sanoen eivät ole tästä maailmasta. Ehkä kuitenkin osa on jonkun tahon maksamia? Tulee mieleen Pietarin trollitehtaan tuotokset, joiden tehtävänä on vain sotkea yhteiskuntarauhaa.

Kun Pikkuvesijärven aluetta kehitetään, niin helpoin olisi katkaista Kariniemenkatu Tennishallin parkkipaikan kohdalta ja tehdä yhtenäinen viheralue Kisapuistosta Pikku- Vesijärven rantapuistoon. Silloin siitä saadaan perheille monipuolinen vapaa-ajan viettoalue melkein kaupungin ytimessä.

ESS la 29.10.22, Setämies ihmettelee. Marko Ahosen jutut ovat aina hykerryttävän osuvia!

Aleksin ylikulkusillan sijaan voisi rakentaa lasiseinäisen kiskohissin, joka nappia painamalla tulee puolelta toiselle.

Koska sähköä suositellaan ja pitääkin säästää, eikö kenellekään ole tullut mieleen, että ennen kaikkea mainosvalot yms. on syytä sammuttaa. Kyllä kauppoihin osataan tulla ilman niitäkin.

Pyydän, että Suomen opinahjoissa opetettaisiin oppilaille, varsinkin ulkomaalaistaustaisille, heijastimen käyttöä ja sen pakollisuutta.

Ei voi ilmanvaihdon tehosteajat viilentää sun asuntoa.

Juurikin niin! Herra varjele, että kateelliset jaksaa jaksaa jaksaa.

Sukupuoli on kirjattava perimän mukaan. Naiset ovat perineet XX-kromosomin ja miehet XY-kromosomin. Jokaisen sukupuoli-identiteetti on sitten jossain akselilla, joka ääripäinä ovat maskuliinisuus ja feminiinisyys.

Oli Niemenkadun yliajon syy mikä tahansa, toivon että poliisi valvoisi liikennettä satamaan vievillä teillä. Nopeudet ovat kovia.

Rauli Nordberg, kiitos loistavasta yleisönosastokirjoituksestasi maanantain lehdessä.

Jo riittää siltakeskustelu, jota on käyty päivittäin ainakin vuoden.

Kun lukee viimeaikaista kirjoittelua (mm. ESS ja Uusi Lahti) päättäjien Tampereen reissusta, minulle tulee väistämättä mieleen, että: meillä lahtelaisilla on huono itsetunto.

Kyllä on vaikeeta Etlarin jakelu Villähteelle. Tulee miten sattuu.

Kuka pölvästi hoitaa talomme lvi-asioita. Patterit jatkuvasti kylmänä? Ilmastointi huutaa täysillä, vähäinenkin lämpö harakoille. Mistä maksetaan vastiketta.

Joko pääkaupunkiseudun katujengit toimivat Lahdessakin? Miksei jengien ulkomaalaistaustaisia väkivalta- ja huumerikollisia palauteta isiensä maihin?