Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Oulu ja Lahti ovat asemakaavaltaan erilaisia kaupunkeja

Sunnuntain 30.10. Etelä-Suomen Sanomissa Timo Ojala kirjoitti Oulun Valkean ratkaisuista. Ratkaisut eivät sellaisenaan ole soviteltavissa Lahteen.

Toiminnallisesti Isokatu on helppo katkaista, koska Oulun keskustan läpäisevä Torikatu on helppo määritellä keskustan läpäiseväksi joukkoliikennekaduksi, jossa liikenne kulkee sujuvasti etelä-pohjoissuuntaisesti.

Lahdella taas sellaista selkeää joukkoliikennekatua ei löydy muuta kuin jo nyt toimivat Aleksanterinkatu ja Vapaudenkatu. Lahden tori toimii loistavana ihmisiä kokoavana kohtaamispaikkana, josta on helppo siirtyä eri pysäkkien kautta Lahden kaupungin eri lähiöihin.

Oulun ratkaisuita sanelee myös liike-elämän sekä kuntapäättäjien välinen yhteistyö. Oulun kaupungin päättäjät ovat nähneet nämä ratkaisut hyviksi omassa kaupungissaan.

Varmasti myös yhteistyö eri viranhaltijoiden välillä on sujunut hyvin, mutta ratkaisuita ei voi sellaisenaan soveltaa Lahteen ilman syvällistä keskustan toimivuuteen sekä liikenteeseen näiden muutosten pohjalta ulottuvien vaikutusten arviointia.

Kirjoittaja on lahtelainen.