Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Näppis | Ottakaa yksityispuoli purkamaan leikkausjonoja

Phhykyn leikkausjonot hurjan pitkät. Leikkauksien jonottavien kunto rapistuu odottaessa. Ottakaa yksityispuoli purkamaan leikkausjonoja. Hoitotakuumaksuilla voidaan kattaa osa kuluista.

Hotellin siltapäätös ei ole uutta. Eteläisen kehätien rakennuspäätös kesti vuosia. Vasta vakava rekkaonnettomuus sai päätöksiä aikaan. Sibeliustalo ratkesi yhdellä äänellä. Evakkopatsaan rakentaminen olikin jo ihan mahdoton myllerrys. Malvan porttirumilus taisi mennä päättäjillä heti läpi.

Eikö kohtaamispaikkaan kuuluvat voi käydä "omassa" kirkossa, ei, olen ymmärtänyt, että seurakuntaan kuuluvat ovat jakautuneet. Kuka vastaa, pitääkö huhu paikkansa? Seurathan on Launeella sunnuntaisin? Tietoa haluava maksaa veronsa evlut seurakuntaan.

On taas masentavaa siirtyä talviaikaan, kun illat on pimeitä. Ei ehdi töitten jälkeen ulos liikkumaan valoisan aikaan. Nyt olisi tehtävä päätös, että kesäaika on pysyvä.

Minä olen myös yllättynyt Lahden Talojen vuokran korotuksista. Vuokra nousee 1.1.23 42,52 e vuosi takaperin nousi 12,60.

Korkojen nousu puhuttaa, poliitikot voisi toimia. Olisi aika ottaa korkovähennys käyttöön verotuksessa.

Teknikko-nimikkeen väärinkäyttöä. Oikeaksi teknikoksi valmistuttiin teknillisestä koulusta. Nykyään on kaikenlaista kynsi-, työ-, näyttämö- ym. "teknikkoa", joilla ei ole mitään tekemistä teknillisen osaamisen kanssa. Mutta kuulostaahan se hienommalta. PorvariNainen

Hannu Takalalla viisas kirjoitus. Alikulkutunneli on turvallinen ja nykyaikaa. Helsingissä lähes koko keskustan alueella kulkureitit katujen alla.

Ei Hämeenmaa siltahankettaan itse ole maksanut. Kaupungin ja valtion viranomaiset ovat käyttäneet siihen satoja työtunteja. Kyllä veronmaksajat on osallistettu.

Lahden yritysten kertoman mukaan osaavan työvoiman puute pahenee. Jyväskylä on tieteen ja koulutuksen suuri tuottaja. Siellä kouluttautuvat nuoret kulkevat junayhteydellä Pohjanmaan radalle Tampereen kautta tai itään Mikkeliin. Lahti ohitetaan nelostietä autoillen. Näiden opiskelijoiden maailmassa Lahtea ei ole. Jyväskylä-Lahti raideyhteys siirtäisi heidän maailmansa painopisteen Tampereelta Lahteen. Lahti tulisi tutuksi heille myös tulevana työpaikkana.

Kohtaamispaikan suvaitsevaisuus Joutjärven seurakunnassa näkyi siinä, kun naispappia ei hyväksytty toimittamaan messua.

Silta, silta. Miettikää nyt päättäjät, mihin energianne ja aikanne käytätte. Yksi silta on teille tärkeämpi kuin huoli siitä, että valtakunnallinen liikenne- ja investointisuunnittelu on tekemässä Lahdesta kaukaa kierrettävän kuplan. Lahden osaamattomat päättäjät pelaavat päivä päivältä yhä huonommilla korteilla.

Suurten ikäluokkien joukossa on paljon tietokoneetonta porukkaa.

Ari Helminen disinformoi. Päinvastoin avohakkuut lisäävät kirjanpainajan tuhoja lisäämällä paahdekuivuutta ja tuulenkaatoja ympäröiviin kuusikoihin.

Ruokahalu voi joskus herätä ulkona, mutta syön kyllä aina kotona. Parempaa ei muualta saa!

Huomioikaa, ettei teatterissa esitettävä Kostonkierre ole dokumentti. Olisi kiva tietää, mikä olisi pahin mahdollinen EU:n määräämä rangaistus Suomelle, jos vain emme vaihtaisi kellojemme aikoja.

Kuka kertoisi minulle, mikä on Harjun terveys ja mikä on sote-keskus Lahdessa? PHKS:n kyllä tiedän.

Hienoa, Hannu Takala, olen aivan sama mieltä Hämeenmaan siltahankkeesta. Miksi Etlari syyllistää vastustajia?

Pääministeri saattaa olla oikeassa. Euroopan inflaation aiheuttajat ovat Euroopan ulkopuolisia tekijöitä, joihin keskuspankkien koron nostot eivät pysty vaikuttamaan! Vaikutus on täysin päinvastainen!

Onko Suomi ajautumassa sote-uudistuksen myötä perustuslain vastaiseen tilaan, jos hoitojen saatavuus eri alueilla poikkeaa toisistaan rahoituksen vuoksi?

Jo on aikoihin eletty: vangit valittavat rehellisten suomalaisten veronmaksajien kustantamasta täysihoitoruoasta. Pieneläkeläisenä en syö yhtä hyvin!

Uuden Kytöläntien lähellä olevat asukkaat joutuvat päivittäin kuuntelemaan ja katsomaan ison romuttamon kolinaa ja rumia romuja. Milloin saadaan meluvalli näkö- ja kuulosuojaksi?!

Myös meidän palveluesimies täyttää työvuorolistat ennakoivasti eläkeläisillä ja hälytysrahat ja lisätyöt napsahtavat salaisesti muutamille samoille suosikeille! Pitäisi ylemmän johdon puuttua välittömästi näihin epäoikeudenmukaisiin käytäntöihin!

"Rotat eivät tule pihoille, jos siellä ei ole ravintoa". Kuinka tulkitaan pihaan jätetyt omenakasat?

Kiitos Kai Henttoselle, että valistit Raamatun tulkinnan elävän ajassaan. Sen sijaan et ottanut kantaa siihen, miksi Raamattu sallii eläinten brutaalin tappamisen, vaikka ihminen elää ilman lihaa. Kansan filosofi

Venäjän rajalla Hiitolanjoella on purettu Kangaskosken ja Lahnasenkosken padot, jotta Venäjän Laatokan järvilohet ja taimenet pääsevät Suomeen kutemaan. Suomen WWF:n mukaan joen viimeinen eli Ritakosken pato puretaan ensi syksynä. On se konua, kun esim. Päijänteen taimenkannasta ei huolehdita! Miksi ei sitten millään voida purkaa kotimaisia nousuesteitä, kuten Sysmän reitin Tainionvirran suulla olevaa Virtaankosken patoa. Saataisiin vapautettua koko 37 km mittainen joki taimenen kutua varten. Tainionvirta oli Päijänteen tärkeimpiä lisääntymisalueita, kunnes se padottiin 1950-luvulla!

Kysyn vaan, onko Renkomäen liikennevaloista mitään hyötyä, maanantaiaamuna Volvo veti törkeesti punaista päin?

Onko Sanna Marin vaikea luopua omasta Hki–Tre-metsäradasta?

Miksi vihreät hyväksyvät uusia ratalinjauksia eli metsien ja luonnon tuhoamisia?

Arvoisa Lahden kaupunginhallitus. Oletteko omasta mielestänne tehneet Lahden kaupungin etujen mukaan päätöksen Hämeenmaan sillan suhteen? Onko kuitenkin vaan poliittiset syyt päätöksen perusteena? Teitä on yhdeksän, ymmärrättekö vastuunne?

Jyväskylässä on nähty ja nähdään upeita valaistuksia. Mutta sieltä kuulin: Missään en ole nähnyt niin kauniita talvivaloja kuin Lahden Aleksanterinkadulla.

Varjele, että kateelliset jaksaa. Kerää pussukat ja matkusta avustusautossa Ukrainaan. Näet sellaista, jota et halua tänne meille, mitä siellä näet. Loppuu kateuskin, ei kotia, ei ruokaa, ei vettä, jos olet vielä elossa. Kaikki siellä on muuttunut, jopa pääkaupungissa, katso telkkaria, näet. Toisen maailmansodan jälkeen köyhyyteen syntynyt ymmärtää heidän tilanteensa, jota ei hyvinvoiva ymmärrä. Nimimerkki "Kauppa-apulainen"

Ulla Vaara kirjoittaa 1.11. mielipidepalstalla ja antaa rivien välistä ja suoraan ymmärtää, että suurin osa lahtelaisista rakastaa Aleksin näkymää ja on näin ollen Seurahuoneen siltaa vastaan. En ole nähnyt ko. kyselytutkimusta! Kyllä sen valojohdon voi virittää sillan alareunaankin.

Ulla Vaara. Mikä on edelleen se "kadun upea pitkä arkkitehtoninen linja ja historialliset ja maisemalliset arvot"? Tähän ei kukaan vielä ole osannut vastata. Talvivalotkin polttaa kuntalaisten rahaa talvisin ja en tiedä kuka niitä päivät pitkät tuijottaa...?