Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Näppis | Vanhat Aleksi-suunnitelmat toteutettava

Vanhat Aleksi-suunnitelmat toteutettava. Bussit Vapaudenkadulle molempiin suuntiin.

Lahden kaupunginhallitus voi katsoa peiliin, kun ihmettelee, miksi Lahti ei kasva eikä kehity puhumattakaan keskustan näivettymisestä.

Lopettakaa jo siitä kävelysillasta jauhaminen, vaikka miten ahistais. Mulle ihan sama tuli tai oli tulematta!

Vaikka olisi Lahden suurin työllistäjä, pitää mennä sääntöjen mukaan. Nyt Hämeenmaa päättää ja suunnittelee ensin ja olettaa, että kaupunki hyväksyy kaiken.

En keksi minkäänlaista rakennusta tai rakennelmaa, joka voisi pilata nykyisen Aleksanterinkadun tunnelman.

Lahti on suuren ristiriidan, nollasummapelin ja samalla hitaan monimuotoisen köyhtymisen asuinsija. Suuri ja merkittävä osa poliittisesta vaikutusvallasta tuhlataan vaurastumisen ehkäisemiseen. Köyhyyteen pyrkiminen on henkistä väkivaltaa ihmiselle itselleen. Aihetta on paljonkin syvälliseen itsetutkiskeluun ja kaupungin sisäisen yhteistyön kehittämiseen. Tuhlauksen hillinnän voisi aloittaa irrottautumisella Suomi Rata Oy:n rahoittamisesta myymällä osakkeet ja laittamalla kaupunginjohtajan tekemään töitä omalle kaupungille.

Ylikulkusillan kustannuksista. Ei meitä kukaan pakota käyttämään S-kauppaa, onhan niitä ainakin pari muuta. Itse olen pakotettu vaihtamaan K-kauppoihin. Kaupungin päättäjät ovat suunnitelmillaan Kehästä, Aleksista kävelykatuna tämän aiheuttaneet. Se kun tarkoittaa meille autottomille mm. eläkeläisille mahdottomuutta; käydä torilla, sen lähikaupoissa, apteekeissa, kahviloissa. Keskusta pilataan lopullisesti jonkun päähän pinttymän takia. T. Mutsi

Erhola heitti sote-väkeä ulos ja tärveli toimivat työtilat yhteistiloiksi, joissa työskentely on mahdotonta. Jäljelle jäävät uupuvat ja pakenevat muualle. Erhola itse pakeni aiheuttamaansa sotkua Tampereelle. Päijät-Häme kärsii vuosia "säästöistä" aiheutuneesta rahoitusvajeesta.

Miksi taloyhtiön huippuimuri imee täysillä pari kertaa päivässä pari tuntia niin, että asunto kylmenee usealla asteella. Miksi ei voi olla päällä pienemmällä teholla jatkuvasti?

Kai Petteri Orpon leikkauslistalta löytyy myös eduskunnan menojen leikkauksia ainakin miljardin verran!

Olen tallannut Aleksia jo 50-luvulta lähtien. Kaupunkikuva on muuttunut monet kerrat, joten sen säilyttäminen ei riitä syyksi Seurahuoneen kävelysillan estämiseksi. Vaadin uutta käsittelyä kaupunginhallitukselta, koska myös kaupunkikuvan elävöittäminen on tavoite.

Kun Lahti on kohta hiilineutraali, niin mitä sitten? Loppuuko jäätiköiden sulaminen ja väestöräjähdys saman tien? Kiina lopettaa hiilivoimaloiden rakentamisen ja EU antaa meille hymypoikapatsaan vai mitä tapahtuu? Kertoisiko joku.

T. Heinonen kok. ajelee jengiasiassa 2 rattailla. Muistissa on viime hallituksen ja kok. arvopohjakeskustelu, kun jengiytymisen juurisyihin olisi pitänyt puuttua, niin mitä tapahtui. Laitettiin varusmiehet laukkuja kantamaan?

Kateus vie kalatkin vedestä! Kun mulla ei oo siltaa, niin ei sitten muillakaan. Lahti teki tyhmän ja kauaskantoisen torppauksen, keneltä silta olis pois?

Hämeenmaa Lahden merkittävä työllistäjä, niinpä, taitaa suurin osa olla osa-aikaisia työntekijöitä. Ja se mitä osa-aikainen saa palkkaa ei riitä elämiseen. Muutenhan me kaikki oltaisiin Hämeenmaalla osa-aikaisena työntekijöinä. Ja esim. jos saat lisätunteja, siirtymällä Hämeenmaa S-marketista toiseen S-markettiin saman päivän aikana, teet sen omalla ajallasi, ilman palkkaa.

Kiitokseni Olli Vuorelle ihanasta kirjoituksesta su 30.10. Urajärven kartanon alue on todella kiehtova.

Aidan rakentaminen itärajalle on yhtä hyödyllinen kuin oli vessapaperin hamstraaminen koronapandemian alussa. Paniikkireaktio.

Leikkisyys ja seksi ovat hyviä mielen hyvinvoinnin peruspilareita.

Ari Helmisen kolumnissa unohdetaan suurin rumuus. Suomen metsissä on turhilla ojituksilla aiheutettu sisävesien humusongelmat.

Suomestako EU:n ulkoilmamuseo ja luonnonpuisto?

Yli puolet lahtelaisista kannattaa Sokoksen siltaa.

Kulkuset, kulkuset on komediaklassikko jo nyt. Se todella toimii ja palauttaa uskon suomalaiseen elokuvaan.

Ei ole ESS elokuva-arvostelut kuin ennen. Oikein kaipaa Massisen ja Tuikan aikoja.

Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat. Hämeenmaa mainostaa Etlarissa. Niinpä Aleksin silta-kaavan hylännyt kaupunginhallitus sai kovaa kritiikkiä sunnuntaina Etlarin päätoimittajalta demokraattisesti tehdystä päätöksestä, jossa oli hyvin huomioitu esim. museon ja Lahden yrittäjien siltaa kritisoivat lausunnot.

Lopetetaan jonninjoutavat jorinat jostain Aleksin sillasta. Ei tullut eikä tule vähään aikaan ja piste.

Vanhusten Asuntosäätiön 55 m2 vuokra nousee 80 e ja autopaikka tuplaantuu.

Lahden Vanhusten asuntosäätiön vuokrankorotus 9,5 % (75 e) ja Lahden Talojen vuokrankorotus 5,5 %, (41 e). Ei ole kohtuuhintaista asumista. Tähän se eläkkeiden nousu hupenee.