Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Valtuustoseminaarit ovat olleet pääosin onnistuneita

Etelä-Suomen Sanomat kertoi 23.10.2022 Lahden johdon ulkomaanmatkoista ja valtuustoseminaareista. Valtuutettu, kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Kalle Aaltonen (pro lahti) esitti oman kuvauksensa valtuustoseminaareista. Aaltosen kuvaus oli vauhdikasta luettavaa.

Olen osallistunut kolmella valtuustokaudella ulkomaanmatkoille ja valtuustoseminaareihin sekä Lahden yhtiöiden ulkomaisille opintomatkoille. En ole kertaakaan tavannut näillä epäasiallista käyttäytymistä tai silminnähtävää humalatilaa. Katselen maailmaa täysraittiina ja kriittisin silmin, kuten Aaltonenkin.

Voi olla, että Aaltonen on ollut valtuuston vapaa-ajan iltaseurannassa tarkempi.

Valtuustoseminaarit ovat olleet pääosin onnistuneita. Vain yksi epäonnistui melko perusteellisesti. Silloin otettiin ulkopuolinen urakoitsijayritys toteuttamaan ohjelmaa ja istuttiin piirissä keskustelemassa niitä näitä, jotka eivät liittyneet kaupungin kehittämiseen. Siitä on otettu opiksi ja seminaarit ovat taas maan pinnalla.

Voi olla, että Aaltonen on ollut valtuuston vapaa-ajan iltaseurannassa tarkempi. En itse osallistu illallisen jälkeisiin vapaa-ajan keskusteluihin, koska pidän niitä tylsinä, vaan keskityn hotellihuoneessani työskentelyyn, lukemiseen ja nukkumiseen.

Joku edellisen illan uupunut saattaa tulla myöhässä aamupalalle, mutta ei sen kummempaa. Vapaa-aika on valtuutetuilla heidän omaa aikaansa.

Harmittelen vain, että seminaarien pituuden vuoksi ei ennen illallista ennätä juoksulenkille. Tähän pitäisi saada muutos aikaan.

Kirjoittaja on Lahden kaupunginvaltuuston varavaltuutettu ja tarkastuslautakunnan jäsen (ps).