Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Lukijalta | Lahti saa muuttua ja sen pitääkin

Lahden kaupunginvaltuusto kävi pitämässä vuotuisen valtuustoseminaarinsa Tampereella. Siellä valtuutetut saivat omien jupinoidensa lisäksi kuulla myös tamperelaisnäkemystä kaupunkikehittämisestä.

Aiemmin Lahdessakin työskennellyt, nykyisin Tampereen kaupungin suunnittelujohtaja Jukka Lindfors valaisi Lahden päättäjille kaupunkien eroja ja Lahden mahdollisuuksia. Toivottavasti meni jakeluun.

Liikenneratkaisut nousevat kaupunginjohtaja Pekka Timosen mukaan taas uuteen pohdintaan. Syytä onkin. Vähäinen ymmärrykseni ei riitä tajuamaan, miksi Lahden sisäisen työ- ja asiointiliikenteen pitää kulkea ydinkeskustan kautta, mentiinpä mihin suuntaan tahansa? Näinhän se on nyt.

Olisi kannattanut vuosikymmeniä sitten olla tuolla kannalla, kun puu-Lahti surutta purettiin.

Noista autoillaan liikkuvista työ- ja asiointimatkustajista vain harva edes pysähtyy keskustassa. Toki liikennevaloissa punaisten palaessa, toivottavasti.

Aiemmin tulikin jo kirjoiteltua Aleksanterinkadun paremman tulevaisuuden puolesta, ja sitä se olisi, jos se saataisiin kävelykaduksi Rauhankadun ja Kauppakadun väliseltä osalta.

Eipä sellaisen päätöksen jälkeen tarvitsisi enää tapella Seurahuoneen kävelysillastakaan. Hämeenmaan asiakkaat ja toki muutkin voisivat rauhassa vetää matka-arkkujaan kävelykadulla.

Yksi Lahden ongelmista on, että liian monen ”kantalahtelaisen” mielestä mitään ei saa muuttaa. Olisi kannattanut vuosikymmeniä sitten olla tuolla kannalla, kun puu-Lahti surutta purettiin. Nyt monia asioita vastustetaan sillä perusteella, että kaupunkikuva muuttuu. Saa muuttua ja sen pitääkin!

Toinen ongelma on asioiden jahkaaminen, päättämättömyys. Jos asioissa eivät riittävän monen napapoliitikon osalta toteudu ne vanhat päätöksenteon perusteet (oma etu, perheen etu, rotary- tai vapaamuurariveljen, naapurin, urheiluseuran, puolueosaston etu), niin päätöksiä ei synny. Sitten vain vatkataan valtuustokausi jos toinenkin. Toivon parempaa huomista.

Kirjoittaja on lahtelainen liikuntatieteiden maisteri ja veronmaksaja.