Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Näppis | Lahdesta purettu vuosien saatossa lähes kaikki vanhat, kauniit, persoonalliset rakennukset

Lahdesta purettu vuosien saatossa lähes kaikki vanhat, kauniit, persoonalliset rakennukset. Aleksi on nuhruinen kesät talvet. Täältä puuttuu päättäjistä henkilöitä, joilla olisi silmää kauneudelle ja bisnekselle, että edes keskusta vetäisi ihmisiä.

Ei, ei. Jätteenkeräykseen ei saa lisätä hallintoportaita. Jätteentuottaja vaihtaa kerääjän, jos homma ei toimi. Iso ja monimutkainen organisaation hukkaa varmasti vastuun.

Silta Aleksille, vain muutaman ihmisen tähden. Olisiko halvempaa järjestää heille aamiainen sänkyyn?

Eikö nyt olisi ollut fiksua uusia Helsingintien valaistus kokonaan Hennalan kohdalta massiivisten tietöiden yhteydessä? Näyttävät rumalta ne vanhat lamput, kun ovat sekaisin uusien ledien kanssa!

Kisapuisto ei tarvitse uutta katsomoa. Lahti ei ole jalkapallokaupunki.

ESS 20.10. Poliisin haalarikameratallenteessa on kysymys molempien oikeusturvasta. Ei tietenkään kyseinen poliisi itse saisi päättää, tallennetaanko kuvattu tilanne vai poistetaanko. Mitään kyseisen poliisin kannalta epäedullistahan ei näin jää talteen.

Pääkirjoitus, edessä on keskustelu Lahti Energian myynnistä, ellei Lahden taloutta sopeuteta ja syömävelkaa joudutaan ottamaan. Tilanne on ollut vuosia tiedossa. Päättäjät ja kaupunginjohtaja ovat jo epäonnistuneet. Omaisuuden myynti on syömävelkaa. LE:n osingoille voi sanoa hyvästi. Paavolan kampuksen ja kaupunginsairaalan myyntitulot on käytetty parissa vuodessa. Kaikki myydään, ja sitten vasta sopeutetaan?

Lahjakausi lähestyy, joten olisi kiva, jos lahjan antaja kysyisi minulta, mitä lahjaksi haluan. Tarpeen olisi lahjakortti hierojalle tai ruokakauppaan, ei tilpehööriä. Mummo 72 v.

Ahtialantien muurista voisi ottaa mallia itärajan muuriin.

Eikö kukaan, edes työsuojelu, ajattele Seurahuoneen tarjoilijoita, jotka joutuvat kulkemaan täysi tarjotin kädessä Aleksin yli, myös talviliukkailla, tuulessa ja tuiskussa. Silta toisi myös uutta ilmettä Aleksille.

ESS 20.10. "Naton entistä pääsihteeriä tutkitaan rikoksista". Outoa ja harhauttavaa otsikointia! Rasmussen oli Tanskan pääministeri 2001–2009 ja Naton pääsihteerinä 2009–2014. Nyt tutkittavat mahdolliset talousrikokset ovat tapahtuneet 2019, eivätkä näin ollen liity mitenkään Tanskan pääministeriin tai Natoon.

Asunnottomille asunnot. Järkyttävää rahan tuhlausta aseisiin ja aitoihin rajalle. Henkiset arvot kunniaan ja sotavouhotus muutettava yritykseksi rakentaa rauhaa.

Aleksin siltaa maiseman takia vastaan äänestäneiltä kysyn, seisotteko useinkin keskellä ajorataa ihailemassa näkymää Veskulle päin? Jalkakäytäviltä katsottuna maiseman peittävät tehokkaasti puut ja liikennekalusteet, eikä se siltakaan niiden takaa olisi juuri näkynyt. Äly hoi, sinua tarvitaan kaupunginhallituksessa.

Nykyajan sukset ovat niin kevyet ja kapeat, ettei niillä saa hiihtokuntoista latua tehdyksi. Luisteluhiihtäjille aivan mahdotonta. Lumikengillä kävelijä pääsee vaikka umpihangessa ja saa tehtyä reittejä.

Jos jätteiden kuljetus siirrettäisiin "virkamiesten" päätettäväksi, seurauksena olisi välitön hintojen nosto. Vaikka kuljetusten hinnat pysyisivät ennallaan, laskutuslisä olisi varmaankin iso. Kyllä nykyiset urakoitsijat osaavat suunnitella ajoreitit. Joten eivät siinä polttoaineiden hinnat vaikuta kuljetusten hintoihin. En suosittele sosialisointia.

Ei todellakaan mitään pimeitä huumesiltoja ja sillanalusia Lahteen.

Aivan oikein, Näppis 20.10., suojatiellä (korotettu tai ei) on kurja kulkea sateella tai pakkasella. Niin on myös Aleksin mittaisella kävelytiellä; kesää on vain osan vuotta.

Ei se kommentti niin huono ollut.

Lahdessa uusilla maastopolkureiteillä liikaa kylttejä. Kolavan alueen maastopyöriä varten tehdyt reitit pilaavat lähiluonnon ja kallioluonnon sekä luontokokemuksen, koska maastoon tuloväylillä liikaa kylttejä! Osaako Lahti suojella arvokasta metsäluontoa? Luontopolut hieno asia, kunhan tehdään luontoa kunnioittaen.

Suomen pitää pitää huoli metsistä ja ruoan omavaraisuudesta. Teemu Kinnari on asian ytimessä!

Kaupunginjohtajan puheet Lahden talouden tilasta ontuvat. 35 000 euroa maksava seminaarimatka Tampereelle suurella porukalla.

Meidän suomalaisten kala- ja metsämiesten pitäisi boikotoida Rapala-konsernia!

Lämmin kiitos sinulle, joka veit pankkikorttini Prisman neuvontaan torstaina, pelastit päiväni. Kiitos!

Voiko siirtolapuutarha kieltää muiden kaupunkilaisten oikeuden liikkua alueella? Mitä sanovat kaupungin säännöt ja jokamiehenoikeus?

Olipa kummallinen ajatus Minna Lampiselta. Että korotettu suojatie Aleksin yli korvaisi suunnitellun ylikulkusillan. Eivät kai kaikki demarit ajattele noin?

Hyviä tekoja varten. Mikä?

Kävelijöille pidetään katuja talvisin tuhansia kilometrejä aurattuina, hiekotettuina ja muutenkin kunnossa. Mitä ihmettä te itkette niistä paristasadasta hiihtäjille tehdyistä laduista?

Hyvä, ettei sitä siltaa Aleksille tule. Hotelli tulee kuitenkin katoamaan parin vuoden päästä.

Pitäisiköhän yhtiön keskittyä tärkeämpiin asioihin pihakukat?

Pelsu liitää!

Yhtään bussikuskia en ole tarvinnut arkeen enkä juhlaan. Siivoojille kyllä nostan hattua. Hienoa työtä siivoojilta.

Kauraa, kauraa, kauraa... jos jossakin tuotteessa. Kohta wc-paperissakin kauraa.

En tiedä mitä pääministeri ja hallitus on tehnyt vanhustenhoidon ja lisähoitajien saamiseksi – tietääkö joku? Hoitajamitoitus on hölynpölyä.

Pääministeri pitää ratahankkeita tärkeämpänä kuin hoitoalan kuntoon saamista. Onko arvot kohdallaan?

Olisiko jo aika muistaa maailmassa omavastuu ja yhteiskuntavastuu ja ihmisten toimia niiden edellyttämällä tavalla? Uskon siten saavutettavan paremmat elämänolot. Eli: "Tee toisille niin kuin toivot itsellesi tehtävän." Itsekkyyden ja itsemääräämisoikeuden liiallinen korostaminen asiassa kuin asiassa ei tee maailmasta parempaa paikkaa olla ja elää.

Nyt olisi viherpiipertäjille taas paikka näyttää, mihin pystytte, sillä teiden suolaus on jo alkanut = pohjavesien pilaantuminen. Tämäpä ei heitä kiinnosta.

Mallia Joensuun kävelykaduista, heh. Torin palvelut kuihtuneet olemattomiin. Toista se oli ennen, kun pääsi autolla helposti viereen.

Totuuden puhujalle ei ollut sijaa majatalossa, eikä Paavolle puolueessa.

Jalkapallolle ei tule rakentaa stadionia. Ensin on vaadittava FC Lahdelta tulosvastuuta! Vasta sitten he ansaitsevat stadionin.

Miten elän terveellisesti, ekologisesti, eettisesti ja niin, että sähkölasku on lähinnä nimellinen, siis olematon? Vastaus on, että unohda sähköuunin käyttö ja siirry raakakasvisravintoon. Ainoat, joita tarvitset ovat jääkaappi ja tehosekoitin, siinä kaikki.

Kiitos, Jalo Paananen, hyvästä ja asiallisesta kirjoituksesta Aleksin sillasta! Itse asuin neljä vuorokautta Sokoksen uusissa tiloissa vuoden alussa tammikuussa, kun kotona tehtiin putkiremonttia. Kuljimme pakkasessa ja tuiskussa ulkona hotelliin aamulla, päivällä ja illalla syömään. Kokemus ei ollut mieleen. Hotellille iso kiitos palvelusta, ja se huone ympäristöineen on upea! Terveisin Lahdessa asuva