Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Lukijalta | Vastaanottoon, iltapalalle, aamiaiselle... Hotellivieras joutuu sukkuloimaan Aleksanterinkadun yli monta kertaa

Lahden kaupunginhallitus äänesti Aleksanterinkadun siltahankkeen kumoon. Mielestäni päätös ei palvele Lahtea eikä sen elinkeinoelämää.

Lehtitietojen mukaan perusteluina oli muun muassa se, että silta olisi palvellut vain yhtä yhtiötä. Kahvila olisi jo muuttanut tilanteen!

Lahdessa on poikkeuksellisen vähän hyvätasoisia hotellihuoneita, mutta Sokoksen kolmannessa kerroksessa niitä olisi. Kun nyt puuttuu hyvä kulkuyhteys Seurahuoneen ja uusien hotellitilojen välillä, on tilanne todella ongelmallinen.

Kun lahtelainen yritys saa ostaja-asiakkaan Lahteen, tapahtuu seuraavaa: Asiakas saapuu lentoasemalta vuokraamallaan autolla Lahteen. Ajaa Hämeenkadun kautta Sokoksen parkkiin. Saapuu laukkuineen kadun yli vastaanottoon ja kirjautuu sisään. Palaa sitten kadun yli hotellihuoneeseensa, purkaa laukkunsa ja palaa jälleen hotellin ravintolan puolelle iltapalalle ja takaisin nukkumaan. Aamulla jälleen samat ylitykset aamiaiselle, takaisin ja kohta odottamaan noutajaa Seurahuoneen edestä.

Kadun ylityksiä tulee loskassa tai sateessa aivan riittävästi niin, että hyvä huone ei asiaa kompensoi. Jääpä kuitenkin Green City kunnolla mieleen!

Siltakysymys on siis lahtelaisen elinkeinoelämän kysymys. Lahdelle ei riitä, että tänä vuonna kaupunki onnistui ja sai Fazerin makeistehtaan. Sielläkin vierailee asiakkaita.

Kannatan kunnallista demokratiaa, mutta toivoisin kykyä miettiä syitä ja seurauksia kaikissa asioissa. Ei kannata kuunnella vain niitä, jotka pitävät eniten melua.

Minusta tuntuu joskus vaikealta kirkkain silmin puolustaa Lahtea loistavana, yritysystävällisenä kaupunkina.