Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Näppis | Kunnia bussikuskeille, myyjille ja siivoojille

Kunnia bussikuskeille, myyjille ja siivoojille. Olette todella tärkeitä ihmisten arjessa ja juhlassa!

Kyllä Imatralla on fiksua porukkaa. Heillä on jo ensilumenlatu ja ovat siitä ylpeitä. Meillä haukutaan ja kinataan nyt todella vähästä. Häpeän ja samalla kiitän imatralaisia. Meidän pitää olla ylpeitä hiihtokaupungistamme ja sen maineesta maailmalla. Mutta ei, voihan veljet. Kateus se vaan jyllää.

Kyllä on jotenkin röyhkeää mennä ilmaiseen parturiin asunnottomien yöhön. No, ahneudella ei ole rajaa.

Vai korotettu suojatie Aleksin yli? Ja loputkin autot ilmeisesti pois? Kyllä taas oman kaupungin hallitus tekee viisaita päätöksiä ja torppaa upean ylikulkusillan. Täällä ei kehitystä haluta eikä kaupunkikuvaa uudistaa. Kerrankin olisi tullut jotain uutta ja ilmeikästä

Ehdotan, että Aleksanterinkadun yli tehdään uusi suunnitelma mahdollisimman leveästä sillasta, ja siihen sitten tuoleja ja kahvilaa ja niin edelleen. Menee ehkä tämä esitys läpi täällä paikallisessa (kateellisten kukkahattutätien) hallituksessa.

Ehkä olisi viisasta ajatella keskustassa sen yhden yrityksen tarpeita. Jos lopettaa Sokoksen, keskustassa ei ole mitään.

Myös tupakoimattomat maksavat tupakanpolttajien aiheuttamat haitat ja tupakoinnista aiheutuvat sairauskulut.

Minna Lampinen, miten korotettu suojatie palvelee hotelliasiakkaita esimerkiksi vesi- tai räntäsateessa taikka talvipakkasilla?

Luistinrata hyvä torilla, saadaan edes jotain kivaa toimintaa keskustaan, mutta nyt tänä talvena olisi viisasta aurata se Pikku-Veskulle.

Kysyn vaan, miksi Lahden kaupunki on mukana Suomi-Rata oy:n Tampere–Helsinki-suurnopeusjunahankkeessa? Eikö Lahden intressinä ole edistää keskiratahanketta Äänekoski–Jyväskylä–Heinola–Lahti–Kerava–Vuosaari? Uusi Kymi-Ring maksettavaksi, vai mitä? Tuo on törttöilyä.

Pitäisi ja pitäisi, Pia Kuparinen. Mutta kyllä pitäisi hoiva-avustajilla olla alan koulutus, ettei ihan kuka vaan pääse kyseiseen työhön. Onhan sentään kyseessä potilasturvallisuus kyseessä!

Hyvä Hollola! Ette sote-kiinteistössä alistuneet kiinteistösijoittajan veivaukseen siirtää omistajan liiketoiminnan riskiä ja kustannuksia kuntalaisten maksettavaksi. Lisää tällaista, myös Lahdessa.

Hyvinvointiyhtymälle kysymys, missä oli vika kun ei ajanvaraus toiminut influenssarokotukseen?

Kävelyä ei voi kukaan kieltää, voit kävellä missä tahansa.

Nyt oli hallitukselta pohjanoteeraus äänestää kumoon Aleksin yli kulkeva silta. Eikö ajatella, että Seurahuoneen asiakkaat tuovat euroja muuallekin Lahteen, ja iänikuiset rumat jouluvalot olisi jo aika päivittää.

Eikö niitä kiinalaisia tuotteita voisi valmistaa myös Suomessa? Jos hinta on korkeampi niin olkoon.

Nyt kun Aleksanterinkadulle ei rakenneta ylikulkusiltaa, tarvitaan turistejakin houkutteleva ratkaisu. Turussa on paljon julkisuutta saanut Kakolan funikulaari. Aleksille rakennettakoon vaakatason funikulaari: Seurahuoneen Lahtikulaari.

Onneksi olkoon, kaupunginhallitus sai demarien johdolla tyrmättyä Hämeenmaan kävelysiltahankkeen jollakin Aleksin kaupunkinäkymän verukkeella! Suuri Lahden yhteisöveronmaksaja joutuu kärsimään näköalattomien päättäjien politiikasta, joka ajaa keskustan autioittamista. Onko demarien mielestä keskusta suojeltava ainoastaan narkkarien käyttöön?

Riikkaa kannattaen tarkoitin sitä, että työntekijöitä, jotka maksavat veronsa eivätkä käytä sosiaalitukia, ovat tervetulleita Suomeen. Meillä on oman maan vanhukset, jotka ovat hyvinvointiyhteiskunnan rakentaneet, hoitamatta. Samoin vammaiset tuuliajolla. Eikö liikenevät eurot pitäisi laittaa näiden ihmisten hyvinvointiin?

Miksi valtio maksaa Loirin hautajaiskuluja? Ilta-Sanomien selvityksen mukaan Loirin perintösumma on kokonaisarvoltaan vähintään useita satojatuhansia euroja.

Eräässä pankissa mies sanoi toiselle: "Suomen kansa se on semmonen, että se ei kapinoi."

Tulen muistamaan huhtikuussa 2025 kaupunginhallituksen eilisen typerän päätöksen olla kehittämättä Aleksin kaupunkikuvaa. Vali-vali-mielensäpahoittajat taas vaihteeksi voittivat, vai jo 2023 ääniä tässä kalastellaan?

Aleksin maisema pilattiin kavennuksella. Silta olisi keskustan kehitystä.

Kuusi ihmistä päätti, ettei siltaa rakenneta Aleksin yli. Miksi? Kadun yli meno sateessa, pakkasessa ja pyryssä aamiaiselle on tosi ikävää. Eikö Lahteen haluta matkailijoita? Onko kateutta, koska itse ei pääse kahville? Ei käytetä edes verorahoja. Jatkokäsittelyyn.

Onneksi kohta saadaan Ruotsin malli politiikkaan. Nyt vasemmisto torppasi siltahankkeenkin, mutta edestähän löytävät seuraavissa vaaleissa.

Voisiko Lahden poliisi ystävällisesti julkaista tämän vuoden puolella kirjoitetut sakot ja rikemaksut polkupyörällä ja skuutilla ajosta jalkakäytävällä. Sekä tietysti kahdestaan ajamisesta varsinkin skuutilla. Veikkaan, ettei niitä ole yhtäkään, koska keskustassa ei näy koskaan poliiseja valvomassa kyseisiä törttöilijöitä!

Hiljaisuus on some-pilkkaa parempi valinta. Kolme polvenkorkuista poikaa tuli tänään minua vastaan, joista yksi totesi: "Kattokaa, ku hieno." Lupaava alku herrasmiesten taipaleelle.

Käsittämätöntä, kuinka päin honkia Kristoffer Ignatius onnistuukin niin usein nimiä lausumaan!

Päivittäin täällä Näppiksellä on ohjeita, miten pitäisi edelleen nöyristellä Venäjää, joka murhaa, raiskaa ja tuhoaa veljeskansaa. Lopettakaa tuollainen isänmaanpetturuus!

Vihreiden kansanedustajan ehdotus hyvinvointialueiden verotusoikeudesta kuulostaa järjettömältä. Vanhukset eivät ole vuosiin saaneet mitään palveluja verokertymästä, päinvastoin olemassa olevia palveluja on säästösyistä lakkautettu. Eläkkeistä maksetaan nyt jo kovennettua veroa, niin että ehdoton "ei" tällaiselle lisäverolle, joka entisestään kurjistaisi eläkeläisen niukkaa taloutta. Kaupunkivihreiden olisi syytä jalkautua ruohonjuuritasolle ja ihan oikeasti tutustua vanhustenhoidon nykytilaan Suomessa.

Pörssisähkön senttiaikana syntyy ihan uusia herkkuja: Launeelta pakastepaprikapussi uunipelleille jäisinä ja paahdetaan makeiksi, leivän päälle.

Tässä talossa ei kylmiötä lopeteta. Minä vastustan, lopetetaan sitten saunat ja autolämmityksetkin. En tarvitse niitä.

Julkisen sektorin ja valinnanvapauden ero on siinä, että julkisella puolella potilaan (asiakkaan) aika ei maksa kenellekään mitään.

Aina kriisin tullen löytyy hyväksikäyttäjät. Nyt ne ovat sähköntuottajat. Tuotantokulut eivät nousseet mutta hinta kahdeksankertainen. Ja valtio kädetön!

Hollolaan otettiin taas urakoimaan joku "halpa ja hyvä" firma. Tämäkö on sitä laatua, ettei saada edes lehtiä kaduilta? Halvalla ei saa hyvää tässäkään, mutta kun on pakko ottaa se, joka tekee halvimmalla vähiten.

Aidanpätkiä itärajalle? Kuka oikeasti uskoo niiden jotain auttavan, jos sieltä todella halutaan tänne tulla massoittain. Edellisten vuosikymmenten Venäjä-suhteen häpeä ei saa aiheuttaa tällaista järjetöntä ylireagointia.

Ruotsin kautta tuli 2015 kymmenen kertaa enemmän porukkaa kuin Venäjältä. Pitäisikö rakentaa aita myös länsirajalle?

Tuntuu vähän kornilta. Euroopassa on sota ja siviili-ihmisiä murhataan ja raiskataan, ja kauppa ja sähköntuottajat keräävät valtavat voitot!

Pelsu liitää! Perjantaina täys halli.

Miksi katumaksuja peritään maaseudulta, vaikka ei ole katuja eikä katuvaloja eikä talviaurausta ?

Siis lauantaina jäähalli täyteen!

Milloin Lahti Aqua alkaa vähentää radonia juomavedestä?

Ei mitään yhteydenpitoa muihin maihin. Erotaanko kaikista kansainvälisistä järjestöistä; EU, YK, WHO, Unicef, Punainen Risti. Tätä on perussuomalaisten tulevaisuus, puheiden perusteella kuulostaa. Ei yhteistyötä, avoimuutta kaikkialle, vain vihaa ja valvontaa (henkilötodistus taskuun). He puhuvat niin hurjia asioita toisia kohtaan. Eivätkö esimerkiksi Ranskan, Italian ja Ruotsinkaan samanlaiset ole riittävän hurjia?