Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Matti Even kolumni Avoin kirje FC Lahden päävalmentajalle – pieni kävelyretki avaisi näkemyksiä

Arvoisa päävalmentaja Mikko Mannila. Kirjoitan tämän avoimen kirjeen Teille puhtaasta rakkaudesta lahtelaista jalkapalloilua kohtaan.

Olen saanut nauttia tämän kaupungin futiksesta jo yli 50 vuoden ajan. Näihin vuosikymmeniin on osunut laihoja vuosia, mutta myös lukuisia upeita vuosia, joista osoituksena Reippaan ja Kuusysin kultaiset vuodet. Lahtelaisseurat ovat pitkälti menestyksensä rakentaneet omien kasvattien ja hyvien tuontipelaajien varaan. Kaikkia näitä joukkueita on yhdistänyt vahva side seurakulttuuriin, paikallisiin kannattajiin ja lahtelaiseen identiteettiin. Uskallan jopa väittää, että menestyksen taustalla on ollut suuri sydän ja ylpeys lahtelaisuudesta. On täällä myös kasvanut kansainvälisen luokan pelimiehiä, joista me lahtelaiset olemme vieläkin ylpeitä.

Te otitte FC Lahden haltuunne hetkellä, kun kausi oli mennyt jo täysin penkin alle. On täysin ymmärrettävää, että kurssin muutos ei hetkessä tapahdu. Ette myöskään ole vastuussa joukkueen rakentamisesta, joten joukkue ei varmaan ole myöskään haluamanne näköinen. Pelillisesti en pysty Teille mitään antamaan, koska ymmärrykseni ei siihen riittäisi, mutta esitän Teille toisenlaisen toiveen.

Edessänne on kauden kaksi tärkeintä matsia. Voisitteko "uhrata" yhdet harjoitukset muuhun, kuin jo moneen kertaan jauhettuihin harjoituskuvioihin? Ottaisitte koko joukkueen mukaan kävelyretkelle.

Menkää ensin Lahden kauppatorille. Katselkaa siellä olevia ihmisiä. Heidän joukossaan on taatusti niitä urheiluihmisiä, jotka myös toivovat Teille menestystä otteluihin. Tämän jälkeen voisitte piipahtaa parissa keskustan sporttibaarissa. Sieltä löytyy intohimoisia lahtelaisia futiksenystäviä, joiden sydäntä myös särkee tämä lohduton tilanne. Hekin ovat Teidän tukenanne.

Retken voisitte päättää sinne Kisapuistoon ja mennä kentän reunalle katsomaan pikkujunioreiden harjoituksia. Siellä varmaan kannattaa seurata sitä aitoa iloa ja ylpeyttä pitää tämän kaupungin futisjengin pelipaitaa päällä. Tämä pieni kävelykierros avaisi taatusti jokaisen pelaajanne näkemyksen siitä, kenelle te oikein pelaatte.

Kun ratkaisevat pelit alkavat, niin uskon, että Teillä olisi hyvä tilaisuus juuri ennen matsia tsempata pelaajia pukukopin uumenissa. Ei tarvitse, kuin kysyä jokaiselta pelaajalta yksi kysymys: Kenelle me pelaamme? Kyllä he tietävät vastauksen. Nyt pelataan seuran logolle ja tälle kaupungille, joten onnea matkaan.