Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Lukijalta | ”Potkulaudan” nimeksi pitäisi vaihtaa sähköseisomalauta

Etelä-Suomen Sanomissa oli 9.10. lyhyesti kaksi uutista niin sanotuille sähköpotkulaudoille sattuneista onnettomuuksista. Jo nimi sähköpotkulauta antaa aiheen kysyä sen oikeellisuutta, sillä en ole nähnyt kenenkään niillä potkivan.

Toisessa uutisessa kerrottiin, että ”kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja liikennejuopumuksesta moottorittomalla ajoneuvolla”. Mikäs sitä lautaa kuljettaa, kun ei potkita? Eiköhän siinä ole lähes kilowatin tehoinen moottori.

Ehdotan ”potkulaudalle” nimeä sähköseisomalauta. Myös jonkintasoinen ajokortti pitäisi näiltä sähköseisomalaudoilla kulkijoilta vaatia.

Toisessa tapauksessa oli kysymys auton törmäämisestä lautailijaan suojatiellä. Tieliikennelaki antaa esteettömän kulun suojatiellä ainoastaan jalankulkijalle. Siten lautailija ja polkupyöräilijä ovat jalankulkijoita ainoastaan silloin, jos ne taluttavat ajokkejaan.

Liikennevalottomassa risteyksessä melkoisella nopeudella suojatielle auton eteen tupsahtavaa lautailijaa saattaa olla vaikea huomata, kun näköesteenä voi olla esimerkiksi jalankulkijoita.